Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Firmalar, Ustalar, Tedarik Bilgileri => Konuyu başlatan: Tuncaykucuk - 06 Mart 2017, 11:01:07
-
Ustalarım elimde 70 cm uzunlugunda 80 cm capında yeni kesilmiş 3 adet ceviz tomruğu var ve ben bunları sap malzemesi olarak kullanmayı düşünüyorum. Bu tomruklar kesildikten sonramı kurutulmalı yada kurutulduktan sonramı kesilmeli. 90-100 Derecede çalışabilen kereste fırınlarında kurutmayı düşünüyorum. Kerestenin kesiminde desenlerin ve hatların daha belirgin cıkabilmesi için kesim tekniği varmıdır? Saygılar..
-
Merak ettiğim bir konu takip için yazıyorum.
-
+1
-
Tuncay merhaba bende daha önce sormuştum bu soruyu tomruk olarak yatık ve rüzgar alan biryerde biçtirmeden kurutun yazmışlardı. Ama sen kurutma işinş fırında yapacağın için biçtirsende birşey olmaz diye düşünüyorum. 80 cm çapta bayağı eski bir ağaç köke yakın bölge ise daha iyi desen çıkar sanırım. Bu kadar malzemeden forumda yararlanır inşallah ☺☺ kolay gelsin.
-
80 m kuturunda bir çeviz güzel desen vericek bir ceviz değildir desen vericek bir ceviz en az 1.5 mt kuturda olucak tabi ur meseleside giriyor devreye neyse bence normal su yonune istediğiniz kalınlıkta dildirin misal 5 cm kalınlıkta aralara cita koyarak rüzgarlı alanda kurutun firinlama konusunda bir bilgimYok ceviz agacındada tüfek dipçiği ureten firmalarda dipçiklik kesip dediğim gibi kurutuyorlar
-
Tuncay merhaba bende daha önce sormuştum bu soruyu tomruk olarak yatık ve rüzgar alan biryerde biçtirmeden kurutun yazmışlardı. Ama sen kurutma işinş fırında yapacağın için biçtirsende birşey olmaz diye düşünüyorum. 80 cm çapta bayağı eski bir ağaç köke yakın bölge ise daha iyi desen çıkar sanırım. Bu kadar malzemeden forumda yararlanır inşallah ☺☺ kolay gelsin.
Merhaba Ekrem kurutma işlemiyle ilgili bir sürü bilgi var ama hepside birbirine zıt şeyler kimi dildir öyle fırınlat diyor, kimi dildirmeden fırınlatabilirsin diyor çıkamadım işin içinden sağlıklı bir şekilde sorunu çözebilir güzel desenler cıkarsa paylaşmayı düşünüyorum.
-
80 m kuturunda bir çeviz güzel desen vericek bir ceviz değildir desen vericek bir ceviz en az 1.5 mt kuturda olucak tabi ur meseleside giriyor devreye neyse bence normal su yonune istediğiniz kalınlıkta dildirin misal 5 cm kalınlıkta aralara cita koyarak rüzgarlı alanda kurutun firinlama konusunda bir bilgimYok ceviz agacındada tüfek dipçiği ureten firmalarda dipçiklik kesip dediğim gibi kurutuyorlar
Teşekkür ederim sağolun Yusuf bey galiba fırınlama esnasında atma yarılma dönme meydana geliyomuş dediğiniz gibi daha uygun olacak gibi.
-
Ben de simsir ve kalin bir karagac kutugu var bakalim uclarini agac tutkali ile muhurleyip kurimaya biraktim 3 ay oldu 1 sene beklerim sonrasinda dilimlerim....
-
Bu arada arkadaslar ben polis ozel harekata gidicem ins elimde kalin simsirler var 10 cm ve uzeri ucuza birakicam lazim olanlar ozelden yazabilir elden cikartmam lazim assa yukari 200 250 yasinda agaclar
-
Ben de simsir ve kalin bir karagac kutugu var bakalim uclarini agac tutkali ile muhurleyip kurimaya biraktim 3 ay oldu 1 sene beklerim sonrasinda dilimlerim....
Aslında kurutma için beklemek en doğrusu sanırım.
-
Bu arada arkadaslar ben polis ozel harekata gidicem ins elimde kalin simsirler var 10 cm ve uzeri ucuza birakicam lazim olanlar ozelden yazabilir elden cikartmam lazim assa yukari 200 250 yasinda agaclar
Yusuf bey fotoğraf görebilme şansımız varmıdır ?
-
Numarami ozelden yazdim watsap haberleselim
-
arkadaşlar ben kök ceviz işi yapıyorum .çapı 2 metrenin altında olan cevizden desen çıkmaz .kesilip fırınlanır ve iki yıla yakın kurutulur.kök ceviz isteyen olursa yardımcı olurum.5334678056
-
arkadaşlar ben kök ceviz işi yapıyorum .çapı 2 metrenin altında olan cevizden desen çıkmaz .kesilip fırınlanır ve iki yıla yakın kurutulur.kök ceviz isteyen olursa yardımcı olurum.5334678056
İlginiz için teşekkür ederim ihtiyacımı netleştirdiğim zaman muhakkak arıyacağım.
-
Ustalarım elimde 70 cm uzunlugunda 80 cm capında yeni kesilmiş 3 adet ceviz tomruğu var ve ben bunları sap malzemesi olarak kullanmayı düşünüyorum. Bu tomruklar kesildikten sonramı kurutulmalı yada kurutulduktan sonramı kesilmeli. 90-100 Derecede çalışabilen kereste fırınlarında kurutmayı düşünüyorum. Kerestenin kesiminde desenlerin ve hatların daha belirgin cıkabilmesi için kesim tekniği varmıdır? Saygılar..
Merhaba 6 cm Kalaslar Halinde Biçtirir seniz İyi Olur En Güzel Kurutma Yöntemi açık havada biçilmiş ağaçların dik şekilde dizilerek kurutulmasıdır.Bu İstifleme şekli ağacın daha kısa sürede kurumasına neden olur.Bu yer ve imkan meselesi özellikle.
Diyelim böyle bir imkan yok o zaman dilimlenmiş kalasların teraziye alınmış bir satıhta aralarına parça konularak üst üste dizilmesi ile kuruma yapılmalı toprak ile kesinlikle temas etmemeli aksi halde kurtlanma hızlanır
Konu içinde geçen 80 veya 90 derecelik fırında kurutma ağaca yapılacak en büyük haksızlıktır Endüstriyelleşen dünyada hızlı tüketim sebebiyle son dönemde icat edilmiş bir teknolojidir Bu ağaçta ekstra anormal çatlama ve dönmeye sebep verir.En basit örnek demir bile ateşi görünce çelik oluyor normal şartlarda 12 ve 18 ayda kuruması gereken bir ağaç 40 günde kurutulursa ne olur siz düşünün
Ama yapılıyor mu yapılıyor engel olunur mu olunmaz etik olarak sakıncalı mı değil tüketimin arttığı bir dünyada normal oldu.Ama hobi anlamında elinize geçtiği için heyecan vardır bir an önce sonuca gitmek arzusu olur buda gayet normal Ama ağaç işi sabır uzun vadeli olması gerekir.
Sonuç olarak yukarıda saydığım tüm yöntemlerin size en ekonomik en uygun olanını seçebilirsiniz.Hangisi yaparsanız yapın kalas halinde ağaç ların makta yanı kafa kısımlarını bal mumu ,parafin ,plastik boya veya tutkal ile sıvayıp gazete ile kapatın bu ağaçların yüzeysel boydan boya çatlamasını engeller dönme yamulma minimum seviyeye iner
Saygı ve dostlukla
-
+1