Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: ibrahim09 - 31 Aralık 2016, 14:07:36
-
Biraz daha uğraşsam daha temiz iş olurdu fakat acele ettim, hala düzeltebileceğim ufak tefek kusurları var. Eleştirilerinize açığım.
Özellikler:
Çelik Kasap Çeliği T5 MOS
Tam Boy: 27 cm
Namlu Boyu : 12 cm
Namlu Genişliği: 3,5 cm
Kalınlık: 3 mm.
Ağırlık. ölçmedim gr.
Sertlik: Sertliklerini ustam 59-60 HRC olacağını söyledi
Biraz daha uğraşsam daha temiz iş olurdu fakat acele ettim, hala düzeltebileceğim ufak tefek kusurları var. Eleştirilerinize açığım.
-
Elinize sağlık
-
Elinize sağlık.Sertliğin bu çelikte dediğinizden biraz daha düşük kalacağını düşünüyorum.Isıl işlem şekli ve ortamı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
-
Teşekkür ederim. Atölyede 1000 derece ve üzerinde su veriyoruz ama dercesini hatırlayamadım ustama sorarım. Yunus balığı yağını kullanıyoruz.
-
1050 ile 1100 derece arasında ısıl işlem uygulandı.
-
Elinize emeğinize sağlık
-
t5 ile 420 ile aynı veya birbirine yakın malzemeler. Çoğu kimse 420 yi beğenmez çünkü hiç çalışmamışlardır. Ama mutfak için gerçekten çok güzel bir çelik. Geç körelir jilet gibide keser. t7 den kesinlikle iyidir bence. Pasa direncide t7 den üstündür. Ve 65 hrc sertliğe ulaşılabildiği söyleniyor. :-[
-
Elinize emeğinize sağlık
Teşekkür ederim.
t5 ile 420 ile aynı veya birbirine yakın malzemeler. Çoğu kimse 420 yi beğenmez çünkü hiç çalışmamışlardır. Ama mutfak için gerçekten çok güzel bir çelik. Geç körelir jilet gibide keser. t7 den kesinlikle iyidir bence. Pasa direncide t7 den üstündür. Ve 65 hrc sertliğe ulaşılabildiği söyleniyor. :-[
Daha önce ben de hiç çalışmadım abi 420 ile. İstediğimiz çeliği bulmak zor biraz. Belki bir gün çalışırım.