Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Metalurji (ısıl işlem, testler, analizler, çeliğin yapısı vs.) => Konuyu başlatan: higicir - 12 Aralık 2016, 22:31:56
-
Merhaba,
Isıl işlem öncesi bıçağın (440C) ağzını ne kadar açabiliriz.
Teşekkürler.
-
0.5 - 0.8 mm bırakmak yeterli
-
merhaba,
ben de şu anda 440c bir profil üzerinde çalışıyorum ama ağzı fazla inceldi. bir bıçak kadar keskin değil ama meyve vs rahatlıkla dilimleyebilir sanırım. ısıl işlem öncesi ne yapmamı önerirsiniz?
-
Bıçak ağızını kalın kum bir zımparaya eşit bir şekilde hafifçe sürtün . Yaklaşık Tarık Ustanın dediği kalınlığı yakalarsınız.
-
cevaplar için teşekkürler.
-
Bıçak ağızını kalın kum bir zımparaya eşit bir şekilde hafifçe sürtün . Yaklaşık Tarık Ustanın dediği kalınlığı yakalarsınız.
çok teşekkürler.