Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Bıçak bileme => Konuyu başlatan: tugrul - 18 Ekim 2016, 14:58:46
-
selamlar yeniyim mazur görün
sizce bu bıçağın ağzı 1 yönlümü yoksa iki tarafada ağız açılacakmı
(http://i.hizliresim.com/RQlD7G.jpg) (http://hizliresim.com/RQlD7G)
-
Bu söze kalmış birsey fakat ıkı yönlü açmanız daha verimli olur diye düşünüyorum
-
Çelik kalınlığı 2mm ve daha aşşağısı olursa tek taraf çelik 2 mm üzeri ise iki taraflı açılırsa güzel olur kanımca.
-
Ben de acemıyım 2 yonlu derken arkası ve on tarafından bahsedıyorsunuz
-
Bu resim yardımcı olur sanıyorum.
(http://i143.photobucket.com/albums/r130/SeekHer/5d554029.jpg~original)
-
Bu resim yardımcı olur sanıyorum.
(http://i143.photobucket.com/albums/r130/SeekHer/5d554029.jpg~original)
teşekkürler sizce bu profildeki bıçağa hangisini uygulamalıyım
-
Chisel gider gibi.
-
Çeliğin kalınlığı kaç mm ben çift taraflı açmanızı tavsiye ederim çelik inceyse gerekirse taşlama hattının yüksekliğini biraz daha aşağıya çekersiniz.
-
Çeliğin kalınlığı kaç mm ben çift taraflı açmanızı tavsiye ederim çelik inceyse gerekirse taşlama hattının yüksekliğini biraz daha aşağıya çekersiniz.
çelik 4 mm ben iki taraflı açmaya başladım ama tabi ilk bıçakların günahı olmaz testere çeliğinden yapmaya çalışıyorum.çok sert geldi ve uğraştırıyor ilk önce yumuşatmam gerekecek sizce bunu ısıtıp yavaşca soğutursam biraz daha yumuşarmı.nasıl olsa işlem bitince su veririm
-
Kolay gelsin testere çeliğinde ben de çok çalıştım.Üstelik eğe ile açma çalışmıştım bir zamanlar :)Kesinlikle yumuşatma yapın çok daha kolay çalışırsınız. Forumda çelik yumuşatma yazıp aratırsanız cevap bulabilirsiniz.Kolay gelsin