Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: coco1 - 28 Mart 2011, 21:40:31
-
Slm arkadaşlar daha çok yeniyim ama elime bir greyder bıçağı geçti bunu nasıl kullanabilirim kalitesi nasıldır
-
Greyder bıçakları yüksek manganlı, dövmeye çok elverişli olmayan, daha çok aşınma dayanımı çok yüksek çeliklerden yapılır. Ben daha önce kepçe çenelerinden birine bulaşmıştım, aynı malzemedir, havlu attırdı. Tavsiye etmem. Yinede yan sanayi bir üretimse kafalarına göre takılmış olabilirler ve başka malzemeden yapılmış olabilir, eğer orijinal bir markanın bıçağıysa dediğim gibidir yada olmalıdır.
-
peki işlene bilirse nasıl bir ürün çıkar sizce
ben hurdaya meraklıyımda
ve bu malzemeden rahatlıkla bulabilirim
-
Hocam manganın ne kadar yüksek miktarda bulunduğu belli mi? Eğenin köşesini yüzeye sürtünce kıvılcım çıkartıyor mu örneğin O:-)?
-
bizim köydeki atölyede de iki uzun parça grayder bıçağı öyle bir kenarda duruyor ama şu ana kadar ne kestik nede başka bir işte dövmeyi denedik .! :-[
-
Ferhat mangan oranları %12-13 den daha aşağı değildir, kimilerinde %16 ya kadar çıkar. Eğenin köşesini boşver taşlama taşını sürdüğünde bile koyu kırmızı belli belirsiz bir kıvılcım çıkar, yüksek manganlı malzemeler yapısı gereği zaten sadece taşla işlenebilir, eğe filan zaten işe yaramaz. Güzel örs olur ;)
-
Slm ben bunu sadece spralle kesip şekillendirmek istiyorum sizce nasl olr ayrıca elimde yay çeliğide var hanngisi daha keskin olur ve ağzı çabuk körelmez
-
Bana kalırsa siz yay çeliğine yönelin. Eğer dozer bıçağı olması gerektiği gibi bir bıçaksa zaten spiralle keserken ne demek istediğimi anlarsınız. Ha bire taşı bitirirsiniz ama çok kesme yapamazsınız. Denerseniz izleniminizi dinlemek isterim.
-
örs sevdasına forklıftı tamır ettırdığımız yerden grayder bıçağı aldım bır mıktar ,oksıjenle ekmek gıbı kestıler ;)
tabı bende ısyerınde spıralle keseyım dedım ne bela seymıs sonunda pes ettırdı benı. inatla taşa dırenıyor :o
tavsıyem bence denemeyın bıle.
-
"Firesteel" muhabbetini hak ettiği üzere kendi başlığı altına taşıdım: http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/firesteel/ (http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/firesteel/)