Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: serkandaldal - 04 Eylül 2016, 03:13:01
-
N690
Kalınlık.3mm
Tam boy.21cm
Namlu 9,5cm
Turuncu liner
Yeşil siyah mikarta
Çok hoşuma giden bu bıçağı klonlamaya çalıştım.%85 yaklaşıklıkta başardığımı sanıyorum. Bıçak genel olarak hoşuma gitti. Elde dolgun bir duruşu var. minimalist görsel tasarımı zaten beni etkileyen özelliği idi ki bu sayede asaletli görünüyor. 400 zımparada perdahı bıraktım. Bu bıçağın ağzını bant zımpara makinesine uydurduğum açılı keskinletme sistemiyle açtım. Daha önce aynı sertlikteki aynı çeliği keskinlettiğim zamanki kesme kapasitesine erişemedim. Öncekiler kağıdı dalgalı şekilde bile neredeyse kesebilirken bu bıçak düz kesmekte bile zorlanıyor.halbuki aynı açı aynı yaklaşım aynı tekrar vs ile keskinletmiştim. Elle ağız açma ve keskinleştirme zoruma gidiyor.bu konuda elle kesinleştirme haricindeki önerilere açığım.
Mikarta dan pek anlamıyorum. Parlak yüzeyli sonuçlara erişemedim. 400 zımpara ve kumaşa sürterek bıraktım. Herhangi bir kimyasal sürmedim.belki ondandır. Bu konudaki tecrübe ve önerileriniz için şimdiden müteşekkirim.herkese saygılar
-
Elinize sağlık çok güzel bir bıçakolmuş :2up Enzoları bende çok sade ve kullanışlı buluyorum. 8)
Mikartaya gelirsek bence bu mat hali yakışmış.
-
Ellerinize sağlık bıçak çok güzel olmuş yalnız taşlama eşiğinin orada namluda bi pürüz var gibi
-
Elinize sağlık bence gayet güzel olmuş, ;)
Bileme konusundaki probleminizi tam anlayamadım, elle keskinleştirmeden kastınız nedir, taşta mı biliyorsunuz?
Bileme konusunda hep es geçilen ve görmezden gelinen bir konuda deride masat atmadır, Tüm bıçak bileyenlerin kullanması gerek bence çünkü son bilemeden sonra deri masat ağızda kalan son kılağıları da alarak kesiş performansını en üst seviyeye çıkartır. ;)
-
Elinize sağlık bence gayet güzel olmuş, ;)
Bileme konusundaki probleminizi tam anlayamadım, elle keskinleştirmeden kastınız nedir, taşta mı biliyorsunuz?
Bileme konusunda hep es geçilen ve görmezden gelinen bir konuda deride masat atmadır, Tüm bıçak bileyenlerin kullanması gerek bence çünkü son bilemeden sonra deri masat ağızda kalan son kılağıları da alarak kesiş performansını en üst seviyeye çıkartır. ;)
Usta deri masat mutfak bıçaklarındada kullanılabilir mi bir sakıncası varmıdır bu macunların?
-
Yorumlarınız için teşekkürler. Taşlama oluğu bölgesinde bir miktar kusur olduğu doğrudur. Biraz daha titizlenmem gerek..bıçaklarımı zımpara makinesinde keskinletiyorum.youtube da bu şekilde extrem sonuçlara kolayca ve çok hızlı ulaşıyorlar. Bu forumda veya gelenekte bıçağın makine kullanmaksızın elle keskinletilmesi genel kabul. Bense makinede keskinletme konusunda ısrarcıyım. Deri kayış olmadığı için onun yerine şerit zımparanın tersindeki kumaşlı bölgeyi kullanıyorum. Wd40 sıkarak kumaş yüzeye tutuyorum. Kılağıyı alıyor gibime geliyor.
-
Güzel olmuş
-
Elinize emeğinize sağlık
-
Sade ve güzel bir bıçak olmuş.Bu tip bıçaklar benimde hoşuma gidiyor.Aslında kullanımda da oldukça pratikler.