Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: maxilla - 29 Temmuz 2016, 19:46:14

Başlık: Kabzanın cilalanması
Gönderen: maxilla - 29 Temmuz 2016, 19:46:14
 Arkadaşlar bıçağın kabzasının cilalanmasında ne tür bir yol izliyorsunuz. Ben japonla yaptım ama çok uğraştırıcı oldu. Bir ara bal mumu ile ile yapılan bir karışım okumuştum ama bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Başlık: Ynt: Kabzanın cilalanması
Gönderen: Osman Kurt - 29 Temmuz 2016, 19:49:15
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''


Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.
Başlık: Ynt: Kabzanın cilalanması
Gönderen: erdoğankükrer - 29 Temmuz 2016, 20:19:42
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''


Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.



aa bak osman olmadı ama neymiş o katkılar??
Başlık: Ynt: Kabzanın cilalanması
Gönderen: Erdem GÖZ - 29 Temmuz 2016, 20:25:46
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''


Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.



aa bak osman olmadı ama neymiş o katkılar??
+1000
Başlık: Ynt: Kabzanın cilalanması
Gönderen: burakergin - 29 Temmuz 2016, 20:29:11
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''




Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.

Hocam balmumunu aldım terebentın ise yolda birkaç güne gelir daha öncesinde pruva ahşap cilası veya zeytinyağı kullandım ama istediğim gibi hiç olmadı bu yaptığımız karışımı katı haldede ayakkabı cilası gibi surebılıyoruz demişsiniz sürekli ısıtmaya gerek yok yani doğrumu anladım?
Başlık: Ynt: Kabzanın cilalanması
Gönderen: Ersin Özdemir - 29 Temmuz 2016, 20:31:39
Osmanım kuyuya taşı attın kenara çekildi:)))))
Başlık: Ynt: Kabzanın cilalanması
Gönderen: Osman Kurt - 29 Temmuz 2016, 20:34:09
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''
Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.
aa bak osman olmadı ama neymiş o katkılar??
+1000
Forumun eski üyelerinden bir abimiz yapıyor cilayı ne yazık ki söyleyemem.  ;) Şuan satışını yapıyor mu bilmiyorum.

Hocam balmumunu aldım terebentın ise yolda birkaç güne gelir daha öncesinde pruva ahşap cilası veya zeytinyağı kullandım ama istediğim gibi hiç olmadı bu yaptığımız karışımı katı haldede ayakkabı cilası gibi surebılıyoruz demişsiniz sürekli ısıtmaya gerek yok yani doğrumu anladım?
Tırnak içindeki tarif Sefa hocanın tarifi ama ısıtmaya gerek yok iyice çalkalayıp karıştırıp sürün.
Başlık: Ynt: Kabzanın cilalanması
Gönderen: erdoğankükrer - 29 Temmuz 2016, 22:04:48
"bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.''
Bende bu karışım biraz geliştirilmiş halini kullanıyorum içerisinde başka katıklarda var.Hem su itici özelliği hemde elden kaymama özelliği çok iyi.
aa bak osman olmadı ama neymiş o katkılar??
+1000
Forumun eski üyelerinden bir abimiz yapıyor cilayı ne yazık ki söyleyemem.  ;) Şuan satışını yapıyor mu bilmiyorum.


ooğğ :o :o

Hocam balmumunu aldım terebentın ise yolda birkaç güne gelir daha öncesinde pruva ahşap cilası veya zeytinyağı kullandım ama istediğim gibi hiç olmadı bu yaptığımız karışımı katı haldede ayakkabı cilası gibi surebılıyoruz demişsiniz sürekli ısıtmaya gerek yok yani doğrumu anladım?
Tırnak içindeki tarif Sefa hocanın tarifi ama ısıtmaya gerek yok iyice çalkalayıp karıştırıp sürün.