Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Metalurji (ısıl işlem, testler, analizler, çeliğin yapısı vs.) => Konuyu başlatan: sezerss - 15 Haziran 2016, 20:15:38
-
Sayın ustalarım bir sorum olacaktı: bu forumda eğeler hakkında pek çok yazı okudum ve eğeden bıçak yappmaya karar verdim. Acaba şu anda üretilen eğeler geçmişte üretilen eğelerden çelik bakımından daha mı kalitesiz üretiliyor? İyi çelikten üretilen eğenin fiyatı en az kaç tl olmalıdır? Cevaplarsanız çok minnettar olurum. Saygılar..
-
Bir çelik eğe olabilecek kalitede ise bıçak olmaması için hiçbir sıkıntı yok.Geçmişten günümüze kullanılan çeliklerin içerikleri değişmiştir oda metalurjinin ilerlemesinden ötürü içinde daha fazla alaşım barındıran çelikler vs. gelmiştir ama hala büyük çoğunluk az alaşımlı karbon çelikleri.
-
Sayın Osman Kurt değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)
-
Hazır lama bulabilecekken neden eğe.
-
Daha acemi olduğum için 10-20tl lik bir eğe işimi görürür diye düşündüm. Bir de kişisel olarak hurda malzemeden yeni bir şey üretmek hoşuma gidiyor.
-
Forumda hurda eğe satılıyordu. Yanılmıyorsam 5 tl idi. Araç gereç kısmında ilanı olması lazım. İlk deneme için uygun fiyatlı bir şey arıyorsan ona bir bak istersen.
-
Sn. Mehmet bey teşekkürler. Dikkate alacağım.