Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: Ali kaya - 25 Mayıs 2016, 12:44:16
-
herkese iyi günler diliyorum 3 yıldan fazla süredir bu forumu takip ediyorum ve artık kendi bıçağımı yapmak için biraz bilgiye ihtiyaç var öncelikle forumdaki bıçak yapımı ile ilgili açılan konuların nerdeyse hepsini okudum fakat yinede sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olurum
mehmet marangozdan lama olarak 440c almayı düşünüyorum bu lamayı herhangi bir alet olmadan ısıtıp döverek şekil vermek istiyorum bu mümkün müdür lamayı bıçak şekline sadece döverek getirebilir miyim ?
-
440c çeliği dediğiniz şekilde dövmeye pek uygun değildir sadece döverek işlemek istiyorsanız karbon çeliklerini tercih edin.
-
440c çeliği dediğiniz şekilde dövmeye pek uygun değildir sadece döverek işlemek istiyorsanız karbon çeliklerini tercih edin.
440c için nasıl bi işlem yapılmalı peki sizin öneriniz üzere karbon kullanacağım ama bilgim olması amaçlı soruyorum
-
440cyi talaşlı üretim metoduyla şekilendirip sonrasında uygun koşulda ısıl işlem yapılmalı
-
peki ben bı karbon çeliğini dağda bayırda kullanabilir miyim? forum da okuduğuma göre baya hızlı bir şekilde paslanma oluyormuş galiba? :(
osman bey ilgilendiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim
-
Dağda bayırda kulanabilirsiniz tabiki paslanma olayı doğrudur inşaat demir kadar hızlı paslanır ama asitle karartmak yada kaplama yapmak gibi yöntemler var bir miktar önüne geçebilirsiniz.
yada döverek işlemekten vazgeçip eğe,bant zımpara vs ile paslanmaz çelikten bıçağınızı yapabilirsiniz.Kolay gelsin.