Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Metalurji (ısıl işlem, testler, analizler, çeliğin yapısı vs.) => Konuyu başlatan: Darque - 14 Mayıs 2016, 16:57:42
-
Herkese iyi günler. Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım hiç bilmiyorum eğer yanlış yere açmışsam kusura bakmayın moderatör abilerimiz uygun yere taşırsa çok sevinirim.
Elime 1.5 yıl önce felan böyle bir parça geçmişti üzerindeki pası sildim bayağı. Fakat hakkında hiçbir bilgim yok, acaba tahmini ne çeliğidir, bıçak yapılır mı kısaca bunun hakkında tecrübeli ustalarımızdan bilgi alabilirsem çok memnun olurum
2mm kalınlığında
(http://i.hizliresim.com/MJ5v9g.jpg)
-
Elinizdeki malzeme çok yüksek olasılıkla 80crV2 dir, sanıyorum ağzı elmas kaplı mermer testeresi eskisi. Alttaki linkte tablosu ve gerekli bilgileri var, kolay gelsin.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=9491.msg188627#msg188627
-
Elinizdeki malzeme çok yülsel olasılıkla 80crV2 dir, sanıyorum ağzı elmas kaplı mermer testeresi eskisi. Alttaki linkte tablosu ve gerekli bilgileri var, kolay gelsin.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=9491.msg188627#msg188627
Çok teşekkür ederim hocam en yakın zamanda ilk bıçağımı yapıcam inşallah bununla
-
elde çalışacaksan sunuyu al derım zıraa eğeyı heba edersın
-
Kimyasal analiz ve sertliği ölçütürün net sonuç alırsınız.
Herkese iyi günler. Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım hiç bilmiyorum eğer yanlış yere açmışsam kusura bakmayın moderatör abilerimiz uygun yere taşırsa çok sevinirim.
Elime 1.5 yıl önce felan böyle bir parça geçmişti üzerindeki pası sildim bayağı. Fakat hakkında hiçbir bilgim yok, acaba tahmini ne çeliğidir, bıçak yapılır mı kısaca bunun hakkında tecrübeli ustalarımızdan bilgi alabilirsem çok memnun olurum
2mm kalınlığında
(http://i.hizliresim.com/MJ5v9g.jpg)
-
adem bey eğeyi bırak bir meraklıyı tez elden kaybederiz
-
elde çalışacaksan sunuyu al derım zıraa eğeyı heba edersın
tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım hocam. sanırım terimi bilmediğimden galiba
-
kısaca kızıl dereceye kadar ısıt mümkün olduğu kadar yavaş soğut(toz kireç, kül gibi bir toza göm yavaş soğusun)