Herkese Merhaba,
Sefa Hocamın arazi demirciliği konusuna istinaden böyle bir başlık seçtim. Bu foruma 6 yıldır üyeyim aktif bir şekilde kullanasamda forumdaki bilgi yüklü konuların hepsini hatim ettim.İlk başta talaş kaldırarak birşeyler üretmeyi denesemde başarılı olamadım. Bende bir örs(30kg),körük yerine kullanılacak yatak pompası, birkaç çekiç edinerek işe koyuldum. Hurdadan bulduğum rulmanı bugün dövdüm.
Birkaç fotoğraf ekliyorum;

Kömür olarak;
üç harfli marketlerden edindiğim 2kglık tropik odun kömürlerini kullandım ilk paket kıvılcım atmıyordu ancak 2.pakete geçince kollarım hep su topladı
Körük olarak;
iki tane manuel yatak pompasının ucuna demir boru ekleyip toprağa gömdüm.Birbirine zıt çekerek kullandım.
Kısaç olarak;
ayarlı pense ve kerpeten kullandım. Kerpetenin ağzını ne kadar köreltsemde malzemede hep iz bıraktı.
İnşaat(16lık) demirinden bir kısaç dövdüm ama malzemeyi tuttuğum zaman eğiliyor. En kolay neyden kısaç yapabilirim ? birçok konuda çelik kullanılmaması önerilmiş.
en küçük rulmanın dış çeperini dövdüm. Üstteki profili friction folder yapmayı düşünüyorum, Alttaki parçadan ise ufak bi çakı yapacağım üstündeki deliği ocakta açtım. Zımbam olmadığı için çelik çivinin ucunu biraz düzeltip sertleştirerek deldim.Rulmanın çemberini kesmek içinde ikinci fotoğrafta kenarda duran bahçe çapasını keski olarak kullandım

Tüm bunları yaptıktan sonra kırık bir eğeyi san-mai yapmayı denedim.
Parçaları temizledim.Kaynak makinası olmadığı için tellerle parçaları sıkıladım.
Ocağa sokup çıkardığımda yüzeyin sulandığını gözlemledim.Boraksımda vardı kullandım ancak parçanın hiçbir yerini tutturamadım. Bu iş için biraz daha çalışmalıyım

Uzun lafın kısası ben yaptıysam herkes yapabilir. Hiçbir elektrikli alet kullanmadım aracımın arkasında duruyor herşey bi araziyede çıkılabilir. Yapmak isteyenlere fikir vermesi açısından konuyu açtım.
Bu forumdaki herkesten birşeyler öğrendim. Hepinize çok teşekkür ederim. İnşallah bitirmiş olduğum bıçakların fotoğraflarınıda paylaşmak nasip olur
Herkese hayırlı günler