Bıçak Sanatı - Forum

O1-Pau rosa

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
O1-Pau rosa
« : 14 Haziran 2021, 17:27:59 »
Herkese iyi forumlar sağlıklı günler dilerim.
Daha önce çizimini paylaştığım bıçağı sonunda bitirebildim.
Alet edevat olmadığı için epey zahmetli uzun bir süreç oldu. Daha titiz ve özenli olabilirdi ama eğe ile ağız açma şekil verme süreci bıktırdığı için sonlara doğru artık bitsinde kurtulayım demeye başladım. Tasarımın dışına çıkıp gizli pim yapmayı denedim herşey gayet güzel gidiyordu sonradan sapın kuyruk kısmındaki pim, zımpara yaparken açığa çıktı. O açılan pim deliğini genişletip oraya boru pim takayım derken sapı kırdım. Tekrar tasarıma uygun şekilde sap yaptım. Pau rosa desenleri güzel denk gelseydi güzel bir ahşap çok ince zımparalar ve polisaj ile güzel desenler çıkartıldığını gördüm. Ama benim ahşapların desenleri iki yüzey arasında farklı oldu. 220 kum sünger zımpara ile bitiş yaptım. Bıçağın namlusunu kesim yönüne dik şekilde perdah yaptım 400 kum. Geri kalan yüzeyler profile paralel şekilde 150 kum perdah yaptım. Kesici ağızı 150 kum zımparayı girit taşının üzerine koyup açtım sonrada girit taşında biledim.

Herkesin eleştiri ve fikirlerini bekliyorum  :)

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2021, 17:59:43 »

dela

  • *
  • 1766
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2021, 18:35:26 »
Bu bıçağa o kadar aşinayımki, sanki aileden biri gibi. Doğduğu günü bilirim.  :D
Gözümüzün önünde büyüdü.
Başta maşaallah diyeyim.
Tasarım aşamasından itibaren neredeyse her şey söylendi. Benim açımdan
şef bıçakları dışındaki bıçaklarda, parmağa yakın, keskin ve köşeli bir kısmın olması doğru değil.
Ne zaman birinin canını yakacağı belli olmaz. Taşlama eşiği köşeli kısmı saklayacak şekilde yapılmalıydı.
Onun dışında gayet güzel. Eline sağlık.

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2021, 19:12:09 »
Bu bıçağa o kadar aşinayımki, sanki aileden biri gibi. Doğduğu günü bilirim.  :D
Gözümüzün önünde büyüdü.
Başta maşaallah diyeyim.
Tasarım aşamasından itibaren neredeyse her şey söylendi. Benim açımdan
şef bıçakları dışındaki bıçaklarda, parmağa yakın, keskin ve köşeli bir kısmın olması doğru değil.
Ne zaman birinin canını yakacağı belli olmaz. Taşlama eşiği köşeli kısmı saklayacak şekilde yapılmalıydı.
Onun dışında gayet güzel. Eline sağlık.
:)) Teşekkür ederim Mehmet ustam her aşamayı paylaşmaya çalıştım instagramda sizi bunalttıysam kusura bakmayın  O:-)
parmak oluğu konusunda size katılıyorum taşlama eşiğini o köşeyi kapatacak şekilde yapmak çok daha güvenli olurdu. Zımpara ile o köşeyi mümkün olduğunca yuvarladım ve birazda körelttim ağzın başladığı yeri. Sonraki çalışmalarda bu hususta daha dikkatli olacağım teşekkür ederim görüşünüz için  :2up

Huseyin KESKİN

  • ***
  • 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2021, 19:22:30 »
mercek altında olduğu için övmek istemiyorum ama bu kadar kısa sürede böylesine güzel bir bıçak becerilerimi gözden geçirmeme sebep oldu  ;D

yine de boş geçmeyim pimler paslanmaz yada karbon olsa daha güzel olurdu bence

Basat

  • ***
  • 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2021, 19:41:16 »
Elinize sağlık, gayet güzel özenli yapılmış bir bıçak olmuş.

Kabzeyi 220'de bırakmayıp 1200 kuma kadar çıkıp güzel bir yağ ile bitiriş yapsaydınız hoş desenler çıkacağını düşünüyorum. Elinizde aynı ahşaptan ufak bir parça varsa deneyip görebilirsiniz.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2021, 19:45:33 »
mercek altında olduğu için övmek istemiyorum ama bu kadar kısa sürede böylesine güzel bir bıçak becerilerimi gözden geçirmeme sebep oldu  ;D

yine de boş geçmeyim pimler paslanmaz yada karbon olsa daha güzel olurdu bence
Karbonla çalışma taraftarı değilim zamanında heykel yaparken elyafla bi hayli haşır neşir oldum benden uzak olsun  :-\
Paslanmaz olabilirdi teşekkür ederim yorumun için  :2up

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2021, 19:55:09 »
Elinize sağlık, gayet güzel özenli yapılmış bir bıçak olmuş.

Kabzeyi 220'de bırakmayıp 1200 kuma kadar çıkıp güzel bir yağ ile bitiriş yapsaydınız hoş desenler çıkacağını düşünüyorum. Elinizde aynı ahşaptan ufak bir parça varsa deneyip görebilirsiniz.
Teşekkür ederim ustam.
Dediğiniz gibi bu ahşabın kendini göstermesi için hakkı gerçekten 1200-1500-2000 belki 3000 kum ve ardından güzel bir polisaj.
Ben kabza için arkası süngerli zımpara kullandım onunda en fazla 220 si vardı. Metal için kullandığım daha ince zımparalar ahşabı karartabilir düşüncesiyle hiç dokunmadım. (daha önce yaptığım bir kabzada kararma olmuştu sebebini zımparadan çıkan toza bağlamıştım) İkinci sebebimse o kadar ince kum ve polisaj yapınca ahşap elde durmuyor çok kaygan oluyor, 220 ile biraz daha ahşap dokusunu koruduğumu düşünüyorum. Görsel olarak bir eksi ama ergonomi açısında daha iyi olduğu kanaatindeyim.

AdnanErgün

  • ***
  • 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #8 : 14 Haziran 2021, 20:59:13 »
Eline, emeğine sağlık, gayet güzel olmuş.  :2up
Arkadaki sırım bu haliyle biraz anlamsız duruyor, özel bir fonksiyona istinaden öyle bırakıldı ise bir şey diyemem ama çok hoş örme motifleri var, o sırım güzelce örülse bence daha hoş olur.

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #9 : 14 Haziran 2021, 22:03:47 »
Eline, emeğine sağlık, gayet güzel olmuş.  :2up
Arkadaki sırım bu haliyle biraz anlamsız duruyor, özel bir fonksiyona istinaden öyle bırakıldı ise bir şey diyemem ama çok hoş örme motifleri var, o sırım güzelce örülse bence daha hoş olur.
Teşekkür ederim Adnan ustam  :)
Pim gözüme çok battı onu görmeyim diye deriyi o yüzden bağladım  :))
Normalde hiç sevmem bıçağın arkasına bişey bağlanmasını

Alli

  • ***
  • 55
  • Ali
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2021, 22:31:52 »
Yasin ustam hata görecek kadar bilgim yok maalesef. Tasarımı çok hoşuma gitti daha dün neredeyse aynı tasarımda bir mutfak bıçağı çizdim umarım sizinki kadar güzel olur ;D. Yalnız sanki linerlar ahşabın rengiyle biraz garip durmuş (sarı çok hoş olabilirmiş). ;)

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2021, 23:15:19 »
Yasin ustam hata görecek kadar bilgim yok maalesef. Tasarımı çok hoşuma gitti daha dün neredeyse aynı tasarımda bir mutfak bıçağı çizdim umarım sizinki kadar güzel olur ;D. Yalnız sanki linerlar ahşabın rengiyle biraz garip durmuş (sarı çok hoş olabilirmiş). ;)
Teşekkür ederim Ali.
Güzel olacağını hissediyorum sabırsızlıkla bekliyorum bıçağını.
Teşekkür ederim önerin için denk gelirse sarı liner ile bu ahşabı başka bir bıçakta deneyeceğim  :2up

Şaban Kurt

  • ***
  • 1082
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2021, 00:12:49 »
Elinize sağlık temiz bir işçilikle ortaya güzel bıçak çıkmış ama kabzaya bakınca taşlama hattındaki sırt iyi bir zımparayı hakediyorum demiş bence tabi zevk meselesi genel olarak gayet başarılı  :)
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2021, 00:15:51 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #13 : 15 Haziran 2021, 00:23:53 »
Valla Şaban ustam yaramı deştiniz  :'( Eğe ile ağız açtım ve düzgün açamadım taşlama çizgisi diye birşey kalmadı bıçakta. Ağıza perdah yapıyorum sırta kadar zımpara izi oluyo, taşlama çizgisinin üzerine zımpara yapıyorum ağız kısmına kaçıyor zımpara izleri. Bu işin içinden bir türlü çıkamadım komple heryeri eşit perdah yapıyorum bu sefer taşlama çizgisi olmayınca güzel durmuyo ne yapacağımı şaşırdım. En son çakallık yaptım taşlama çizgisinden aşağı bantladım geri kalan kısmı öyle perdah yaptım 150 kumla  :)) oda ancak bu kadar oldu  :)

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #14 : 15 Haziran 2021, 00:34:02 »
Yani aslında bıçak ağızdan sırta kadar conveks ama ben inat ettim taşlama çizgisi yaptım bi şekilde  8)

orkunaydin350

  • *
  • 1684
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #15 : 15 Haziran 2021, 08:40:29 »
Kendinizin tasarlayıp yaptığınız bıçak haliyle daha değerli olacaktır. İlklerden biri değilde 20-30'uncu işlerden biri gibi duruyor. Açtığınız ağızdaki perdah sayesinde sanki makinede ağız açılmış gibi duruyor. Ama keşke daha yüksek kumlara çıksaydınız. Kabza hatları çok güzel, başarılı ve her iki tarafta da nizami simetrik işlenmiş. Çok seksi kabza olmuş 8) ama öndeki ikili pim ile arkadaki tek pim çok uyumlu görünmüyor. Pim tasarımı daha iyi olabilirdi. Nasıl olmalıydı derseniz ben de bilmiyorum ama sizin stilist ve tasarımcı yeteneğiniz daha iyisini yapabilir ve gelecekte de yapacaktır diye düşünüyorum. Bir de 150 kumda sıfırdan nasıl kesici ağız açmayı başardınız, tebrik ederim. İyi sabır varmış. :2up

Mahmut Erdoğan

  • ***
  • 573
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #16 : 15 Haziran 2021, 09:45:03 »
Tebrikler Yasin , çok yeteneklisin maşallah.
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #17 : 15 Haziran 2021, 16:55:38 »
Kendinizin tasarlayıp yaptığınız bıçak haliyle daha değerli olacaktır. İlklerden biri değilde 20-30'uncu işlerden biri gibi duruyor. Açtığınız ağızdaki perdah sayesinde sanki makinede ağız açılmış gibi duruyor. Ama keşke daha yüksek kumlara çıksaydınız. Kabza hatları çok güzel, başarılı ve her iki tarafta da nizami simetrik işlenmiş. Çok seksi kabza olmuş 8) ama öndeki ikili pim ile arkadaki tek pim çok uyumlu görünmüyor. Pim tasarımı daha iyi olabilirdi. Nasıl olmalıydı derseniz ben de bilmiyorum ama sizin stilist ve tasarımcı yeteneğiniz daha iyisini yapabilir ve gelecekte de yapacaktır diye düşünüyorum. Bir de 150 kumda sıfırdan nasıl kesici ağız açmayı başardınız, tebrik ederim. İyi sabır varmış. :2up
Teşekkür ederim Orkun ustam beğenmenize sevindim  :)
Pim konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Zaten bu sebepten gizli pim macerasına atılmıştım onuda beceremedim  ::)
150 kum alüminyum zımparada aslında çok kolay oldu. Şimdi siz böyle deyince içime kurt düştü ışıl işlemde hata mı yaptım yoksa  ???
(Perdah sonrası zaten ağız 0.6 mm ye kadar incelmişti yaklaşık 20-25 derecelik bi açıyla bileme yaptım) Bu işlemin zor mu olması gerekiyordu  :o

Yasin UZ

  • ***
  • 442
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #18 : 15 Haziran 2021, 16:56:45 »
Tebrikler Yasin , çok yeteneklisin maşallah.
Allah razı olsun Mahmut hocam beğenmenize sevindim   :)

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2418
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: O1-Pau rosa
« Yanıtla #19 : 15 Haziran 2021, 21:07:19 »
Çok güzel bir model olmuş elinize sağlık