Mustafa koruma demiri doğru şekilde konumlandırıldığında açıkta kalan kısmın ortası komple kullanılıyor.
İleri geri hareket ettirerek, belli bir noktada sabit kalmadan çalışmaya özen göstermek lazım.
Makina bizimle birlikte sürekli hareket halinde olduğu için vücudumuzun bir parçası gibi olmaya başlıyor, olası geri tepme ve dalmaları öngörür hale geliyoruz. Tabi bu ileri geri hareketleri sabit bir açıda devam ettirmek önemli.
90 dereceyle başladıysak bu açıyı çok fazla bozmamak için bileğimizi sabit tutup, kitleyip, ileri geri hareketi mümkün olduğunca dirsek ve omuzdan yapmak lazım.
Yasin hocam makinenin genel kullanımında sorunum yok, zaten ben bu makineleri neredeyse çocukluğumdan beri kullanırım. Ha burada yazmanız iyi oldu, genel herkesin görmesi güzeldir.
Açıkta kalan kısmı komple kullanıyoruz deyince taşı malzemeye komple daldırıyoruz gibi de anlaşılmasın, bu taşın sıkışması veya patlaması açısından çok riskli. Ki zaten görseldeki çiziminizden bunu kastetmediğinizi anlıyorum. Bu da genel bilgilendirme olsun.
Hocam şimdi benim demek istediğim şu, kesim işlemine başlarken benim aşağıda siyah okla işaretlediğim kısımdan başlıyorum ben ve öyle devam ettiriyorum. Makineyi dikine kullanmak hem daha kontrollü geliyor, hem de kolun ve vücudun titremesini daha az yansıtıyorum gibi geliyor makineye. Ama benim bir kaç kişiden daha gördüğüm, aşağıda beyazla işaretlediğim kısımdan makineyi kendisine çekerek kesim yapıldığıydı. Bu bana hem çok kontrolsüz, hem de tehlikeli geliyor. Sizin anlatımınızda da kesilen malzemeyi görmek zorlaşıyor. Hem de malzemeye temas eden taş yüzeyi daha fazla olduğu için taşın sıkışması, patlaması riski daha fazla gibi geliyor.