Bıçak Sanatı - Forum

böyle bir lezzet az bulunur

Serkan H.

  • ***
  • 74
  • Meslek: tekniker
  • Yer: İstanbul
böyle bir lezzet az bulunur
« : 17 Kasım 2012, 21:30:13 »
çekik gözlü uzak doğuluların ağız tadına hayranım ve Türklerin aç kalma nedenlerini anlıyorum...



http://www.ebay.com/itm/Japanese-Rice-1kg-in-Miyazaki-Prefecture-KOSHIHIKARI-/221111081880?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337b3f5b98

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2012, 22:29:29 »
bu pirinci suşinin içindede kullanıyorlar kendi adıma böyle bir yemeği yemem mümkün değil benim damak zevkime yağsız pirinç ve çiğ yumurta fazla uymuyor ayrıca aç kalanlar Türkler değil bunu yiyen çekik gözlülerdir onlar henüz tereyağlı pilavla tanışmamışlar bu yemeği yiyen doymazki  :) :)

DUMRU

  • Hüseyin DUMRU 1982
  • ***
  • 1023
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2012, 22:37:10 »
Çinlilere birde bundan ikram edelim.

Sobada patates üstü sucuk ve kaşar:) üzerine yayla kekiği..





Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Salim Türk

  • *
  • 6974
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2012, 22:40:24 »
Sucuk kaşarı boş ver o patatese tuz ek tek başına da yeter.  Ah o patates olmasaydı öğrenciyken ne yapardık :)

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2012, 22:49:09 »


yumurta buna daha çok yakışıyor

Salim Türk

  • *
  • 6974
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2012, 22:54:25 »
O pidenin içindeki tereyağı mı? Birde peynir kolot peyniri ise OY OYYY

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2012, 22:58:10 »
O pidenin içindeki tereyağı mı? Birde peynir kolot peyniri ise OY OYYY

tereyağı doğru ama bu pidede peynir yok Giresun yağlı pidesi

Salim Türk

  • *
  • 6974
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #7 : 17 Kasım 2012, 23:00:20 »
O zaman tereyağının örttükleri yumurtanın akı. Peynirli de denemek gerekir mutlaka.

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #8 : 17 Kasım 2012, 23:03:59 »
O zaman tereyağının örttükleri yumurtanın akı. Peynirli de denemek gerekir mutlaka.

evet yumurta akı peynirli pide var zaten şekli uzun oluyo ama istenirse böylede yaptırılabilir

Serkan H.

  • ***
  • 74
  • Meslek: tekniker
  • Yer: İstanbul
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #9 : 17 Kasım 2012, 23:16:03 »
lezzet konusunda anteplilerin üzerine tanımam :)

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #10 : 17 Kasım 2012, 23:20:38 »
lezzet konusunda anteplilerin üzerine tanımam :)

kızmayın  ama Serkan Bey bunu söyleyen biri nasıl o yumurtalı pirince hayran kalır güzelim Antep mutfağı varken  :) :) :)

Salim Türk

  • *
  • 6974
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #11 : 17 Kasım 2012, 23:22:56 »
Her memleketimizin kendine has güzel lezzetleri var. Ben Karadeniz tarafının bir tek şu kavurmalı pidesinin tadını unutamıyorum. Gaziantep'e gelince baklavası tek başına yeter. Yemekleri saymamıza bile gerek yok bence.

Serkan H.

  • ***
  • 74
  • Meslek: tekniker
  • Yer: İstanbul
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #12 : 17 Kasım 2012, 23:28:09 »
Fatma hanım Siz benim o lapalı çiğ yumurtayı sevdiğimimi sandınız :) ona daha kaşığı değdirirken midem kalkar :) uzak dopuya gidenlerin neden yanlarında aç kalmamak için buradan yiyecek götürdüğüne değinmek için yazdım yoksa  ???

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #13 : 17 Kasım 2012, 23:35:51 »
Fatma hanım Siz benim o lapalı çiğ yumurtayı sevdiğimimi sandınız :) ona daha kaşığı değdirirken midem kalkar :) uzak dopuya gidenlerin neden yanlarında aç kalmamak için buradan yiyecek götürdüğüne değinmek için yazdım yoksa  ???

pardon bende o yemekleri seviyosunuz sandım  :) :) herhalde uzak doğuya bende gitsem çantamda bol bol çubuk kraker olur yoksa aç kalırım :)

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #14 : 18 Kasım 2012, 01:51:01 »
Çinlilere birde bundan ikram edelim.

Sobada patates üstü sucuk ve kaşar:) üzerine yayla kekiği..








hepsı guzelde  aliminyum folyo+ ısı    yıyeceklerde kullanılması sağlığımıza zararlı Hüseyin  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

erdi sari

  • ***
  • 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #15 : 18 Kasım 2012, 02:52:06 »
taner ustam cahilligimi mazur gorursen zararin ne oldugunu acarmisin ben cok kullanirim cunku aluminyum folyoyu

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #16 : 18 Kasım 2012, 03:04:06 »
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç .Dr. Sadettin Turhan yaptığı bir araştırma sonucunda alüminyum kaplarda pişirilen ve saklanan yemeklerin sağlık açısından zararları bir kez daha gözler önüne serilmişti...
Yeni araştırmalar özellikle yüksek ısıya ve beklemeye maruz bırakılan alüminyum folyodaki alüminyum maddesinin yiyeceklere geçtiğini gösteriyor.

Alüminyumun insan vücuduna başta kemik hastalıkları olmak üzere çok sayıda zararı olduğu belirtiliyor. Bu zararlardan bazıları anemi, kemik erimesi, zeka geriliği ve kanser. Alzheimer hastalarının beyin dokusunda görülen yüksek miktardaki alüminyum uzmanların Alzheimer ve alüminyum arasında bir bağlantı olabileceğini düşünmesine yol açıyor.
Ayrıca artan alüminyum miktarı vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin emilimini de azaltıyor.
Alzheimer hastalarının beyin dokusunda bulunan yüksek miktarda alüminyum, araştırmacıların Alzheimer ile alüminyum kullanımı arasında bir bağlantı olduğunu düşünmesine yol açıyor.

Bu nedenle alüminyum kaplarda hazırlanan yemeklerin, tüketenlerde başta Alzheimer hastalığı olmak üzere anemi, kemik erimesi, zeka geriliği, hatta kansere bile neden olabileceği araştırmalar sonucu tespit edilmiş durumda. Alüminyumun sürekli alımıyla beyin hücrelerinde meydana gelen birikim Alzheimer’a ek olarak başka ciddi beyin rahatsızlıklarına yol açabiliyor.
Peki ne yapacağız?

Alüminyum folyo gibi hayatımızı kolaylaştıran bir üründen hiç mi faydalanmamalıyız? Uzmanlar bu konuda alınabilecek önlemler olduğunu söylüyor...

Folyo kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

-Alüminyum folyoyu, asitli (yoğurt, limon sıkılmış et ve ürünleri gibi), yüksek sıcaklıkta pişirilen ve uzun süre dondurarak muhafaza edilen gıdalarda kullanmayın.
- Alüminyum kaplar yerine paslanmaz çelik kaplar, folyo yerine de yağlı kağıt ambalajları tercih edin.
-Folyoya ısıtma işlemi uygulamayın.
- Balık, et gibi yiyecekleri alüminyum folyoya sarıp fırında pişirmeyin. Çünkü yüksek ısı ve yiyeceklerin pişirilmesi esnasında çıkan kimyasal içerikli buhar, alüminyum folyo ile reaksiyona girebiliyor.
- Alüminyum folyoya sarılıp saklanacak gıdalar, çok tuzlu, ıslak ya da limonlu olmamalı.

Alimünyumu aldığımız kaynaklar: Alüminyum mutfak kapları, alüminyum folyolar. Hedef organlar: Kemikler, beyin, böbrekler ve mide.
Zehirlenme belirtileri: Bunama, gastroenterit, böbrek hasar, karaciğer fonksiyon bozukluğu, iştah kaybı, denge kaybı, adale ağrısı, psikoz, nefes darlığı, bünyede zayıflık.
Son dönemde yapılan araştırmalar alüminyumun Alzheimer, Parkinson, bunama, hareketlerde koordinasyon kaybı, kelimeleri düzgün telaffuz edememe gibi nörolojik problemlerin oluşumunda çok büyük katkısı olduğunu ortaya koyuyor.
Alüminyum zehirlenmesi ve etkileri:
- Kan ve beyin fonksiyon bozuklukları
- Mide ve bağırsak ülseri
- Gastrointestinal hastalık
- Parkinson hastalığı
- Cilt problemleri
- Hiperaktivite
- Bebeklerde zeka geriliği
- Çocuklarda öğrenme bozuklukları
- Karaciğer rahatsızlığı
- Mide bulantısı
- Kabızlık
- Mide ağrısı ve gaz
- Enerji eksikliği


kaynak: iyilikgüzellik.com

erdi sari

  • ***
  • 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #17 : 18 Kasım 2012, 04:39:16 »
sagolun fatma hanim bundan sonra aluminyum kullanmamaya ozen gostericegim

ali rıza

  • ***
  • 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: böyle bir lezzet az bulunur
« Yanıtla #18 : 19 Kasım 2012, 03:22:04 »
saat 2,21 nöbetçi eczaneyim ve açlıktan ölüyorum keşke hiç bakmasaydım bu konuya  :'(
İki Kişilikliyim İkiside Canavar