Bıçak Sanatı - Forum

Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)

dela

  • *
  • 1422
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« : 15 Eylül 2021, 17:24:57 »
Ana form, sırbian boning knife diye bilinen bıçak.

Çelik : 80CrV2
Tam Boy : 27 cm
Namlu Boy : 15 cm
Kalınlık : 3,8 mm
Kabza : Ceviz

Yasin UZ

  • ***
  • 255
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2021, 22:58:14 »
Mehmet ustam ellerine sağlık harika bir bıçak olmuş tertemiz işçiliğine bayıldım.
Doku çalışmasına bakarken arapça gizli bir mesaj aradı gözlerim  :))
Namlu ve kabzanın doku uyumu ve çok temiz, özenli bir işçilikle şimdiye kadar yaptığınız ve benim görmüş olduğum bıçaklar arasında en çok bunu beğendim.
Kabzanın parmak oyuğunun olduğu kısımdaki şeklide çok güzel olmuş.
Nasıl öveceğimi şaşırdım maşallah  :2up :2up :2up

orkunaydin350

  • *
  • 1469
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2021, 08:34:39 »
Mehmet hocam eline sağlık. Parlak buçaklar da güzel olabiliyormuş. :2up Namluyu karbür uçla işledin değil mi? Çok yakışmış. Ve aklıma benim uç geldi. Buluşma da olmayınca alamadım gene. :(

dela

  • *
  • 1422
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2021, 09:53:30 »
Mehmet ustam ellerine sağlık harika bir bıçak olmuş tertemiz işçiliğine bayıldım.
Doku çalışmasına bakarken arapça gizli bir mesaj aradı gözlerim  :))
Namlu ve kabzanın doku uyumu ve çok temiz, özenli bir işçilikle şimdiye kadar yaptığınız ve benim görmüş olduğum bıçaklar arasında en çok bunu beğendim.
Kabzanın parmak oyuğunun olduğu kısımdaki şeklide çok güzel olmuş.
Nasıl öveceğimi şaşırdım maşallah  :2up :2up :2up

Sağolasın Hocam.
Normalde kullanmak için yaptığım bıçaklara pek özenmem. Forumda Yasin Hoca diye biri var. Kendime yaptığım son büyük
bıçakta, aman burasıda böyle kalsın dediğim yerler vardı. Beni yerden yere vurdu. Nasıl travmaysa. Sonuç bu oldu.  :)) :)) :))
Şaka bir tarafa, tekrar sağolasın.  :)

Mehmet hocam eline sağlık. Parlak buçaklar da güzel olabiliyormuş. :2up Namluyu karbür uçla işledin değil mi? Çok yakışmış. Ve aklıma benim uç geldi. Buluşma da olmayınca alamadım gene. :(

Sağolasın Orkun.
Namluyu yumuşakken karbür uçla hallettim. Karartacaktım. Baktım kaybolacaklar. 400 kum el perdahında bıraktım.
Uç duruyor. Adresi ver göndereyim.  :)


Yasin UZ

  • ***
  • 255
  • Yasin UZ - 1993
    • İnstagram
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2021, 20:49:21 »

Sağolasın Hocam.
Normalde kullanmak için yaptığım bıçaklara pek özenmem. Forumda Yasin Hoca diye biri var. Kendime yaptığım son büyük
bıçakta, aman burasıda böyle kalsın dediğim yerler vardı. Beni yerden yere vurdu. Nasıl travmaysa. Sonuç bu oldu.  :)) :)) :))
Şaka bir tarafa, tekrar sağolasın.  :)

:)) :)) :)) Ya Mehmet ustam alem adamsın vallahi  :))
Çok beğendim bu bıçağı iki gündür inceliyorum  :2up

dela

  • *
  • 1422
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2021, 23:53:14 »
...........

 :)) :)) :)) Ya Mehmet ustam alem adamsın vallahi  :))
Çok beğendim bu bıçağı iki gündür inceliyorum  :2up
Eyvallah.  :)

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2378
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2021, 20:14:12 »
Namludaki desenler , kabzeye kadar gitmesi çok güzel olmuş elinize sağlık Mehmet hocam

dela

  • *
  • 1422
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #7 : 18 Eylül 2021, 08:19:04 »
Namludaki desenler , kabzeye kadar gitmesi çok güzel olmuş elinize sağlık Mehmet hocam
Sağolasın.  :)

Güray GÜNEN

  • ***
  • 53
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #8 : 05 Ekim 2021, 20:44:19 »
Mehmet hocam bu bıçağı beğenmedim size  yaramaz bu bıçak (bayıldım ) :)  Çok özel bir bıçak olmuş elinize sağlık işlemeyle kabza ve namlu  çok uyumlu olmuş havalı ve kullanışlı bir bıçak. Atacaksın eti kesim tahtasına şıp şıp doğrayacaksın zevkle.Yazarken bile zevk aldım Mehmet hocam .

dela

  • *
  • 1422
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Et bıçağı (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2021, 21:07:33 »
Mehmet hocam bu bıçağı beğenmedim size  yaramaz bu bıçak (bayıldım ) :)  Çok özel bir bıçak olmuş elinize sağlık işlemeyle kabza ve namlu  çok uyumlu olmuş havalı ve kullanışlı bir bıçak. Atacaksın eti kesim tahtasına şıp şıp doğrayacaksın zevkle.Yazarken bile zevk aldım Mehmet hocam .
Eyvallah. Sağolasın Hocam.  :)