Bıçak Sanatı - Forum

Gyuto Şef XL

Muhammed Kargı

  • ***
  • 113
  • AVCI..
  • Yer: Sivas
Gyuto Şef XL
« : 16 Ağustos 2021, 18:14:19 »
Gyuto şef XL
Çelik:1075 karbon
Kalınlık: 3mm
Kabza: zeytin/siyah liner
8 mm mozaik pim
Toplam boy: 34 cm
Yüzey çekiçlendi

NOT: Ürün sahiplendirilmiştir...






Alli

  • ***
  • 53
  • Ali
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2021, 00:58:57 »
Ustam çok güzel olmuş elinize sağlık. Birinci sorum ısmarlama olarak mı yapıldı(bence sapı boyuna göre biraz büyük olmuş, sanki direkt ölçüye göre yapılmış gibi duruyor). İkinci sorum ağzını kaç dereceyle açtınız. Bu sıralar japonlar artmaya başladı gözlerim şenleniyor. ;D
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2021, 01:04:32 Gönderen: Alli »

Muhammed Kargı

  • ***
  • 113
  • AVCI..
  • Yer: Sivas
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2021, 11:23:16 »
Ustam çok güzel olmuş elinize sağlık. Birinci sorum ısmarlama olarak mı yapıldı(bence sapı boyuna göre biraz büyük olmuş, sanki direkt ölçüye göre yapılmış gibi duruyor). İkinci sorum ağzını kaç dereceyle açtınız. Bu sıralar japonlar artmaya başladı gözlerim şenleniyor. ;D

Beğenmenize çok sevindim  :) Aslında bakarsanız bıçak sipariş üzerine sahibinin istediği ölçülere göre yapıldı. Fakat sahibi elinde olmayan sebeplerden dolayı siparişi iptal edince yeni sahibini buldu. İlk taşlama hattın yanlış hatırlamıyorsam 3 derecelik bir açıyla açtım. Kesici ağızı serbest elle bileme şeklinde açtığım için onun açısını tam olarak bilemiyorum. Bu arada japon şef bıçaklarına karşı ayrı bir ilgim var. Özellikle Gyuto ve santokuları çok seviyorum 

orkunaydin350

  • *
  • 1469
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2021, 18:05:04 »
Elinize sağlık ustam, güzel ve estetik olmuş. Temiz işçilik ve emek verildiği belli oluyor. Sahibine hayırlı olsun.

Muhammed Kargı

  • ***
  • 113
  • AVCI..
  • Yer: Sivas
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2021, 18:06:57 »
Elinize sağlık ustam, güzel ve estetik olmuş. Temiz işçilik ve emek verildiği belli oluyor. Sahibine hayırlı olsun.
Teşekkür ederim orkun ustam beğenmenize sevindim eksik olmayın..

dela

  • *
  • 1422
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2021, 18:15:19 »
Eline sağlık. Şık bir çalışma olmuş.
Simetri takıntım olmasa iki baştaki pimlerin yerlerini farketmezdim bile...  :)

Muhammed Kargı

  • ***
  • 113
  • AVCI..
  • Yer: Sivas
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2021, 19:56:58 »
Eline sağlık. Şık bir çalışma olmuş.
Simetri takıntım olmasa iki baştaki pimlerin yerlerini farketmezdim bile...  :)
Teşekkür ederim mehmet ustam  :)

Hakan Polat

  • ***
  • 232
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #7 : 18 Ağustos 2021, 16:07:27 »
Ellerinize sağlık üstadım. Çok güzel olmuş.

Mazur görürseniz bir şey sormak istiyorum. Aslında soru değil de takıntı gibi diyelim...

Karbon çelik full tang bıçaklarda, sanki sapı tutarken ellerimin çeliğe temas eden yerlerinde çelik hemen kararacak, paslanacak gibi hissediyorum. Namluda o his oluşmuyor. Biliyorum ki bazen terli ve yağlanan elim namluya her zaman temas etmiyor. Ama sap ter zaman elimle temas halinde. Karbon çelik bıçaklarımı sırf bu yüzden (çakı ve  yarım tang olanlar hariç) kullanamıyorum. Biliyorum sizlere biraz saçma gibi gelebilir ama, bunu nasıl yenerim?

İzah edebildim mi bilmiyorum... Kusuruma bakmayın...

Saygılarımla...

orkunaydin350

  • *
  • 1469
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2021, 10:41:44 »
Ellerinize sağlık üstadım. Çok güzel olmuş.

Mazur görürseniz bir şey sormak istiyorum. Aslında soru değil de takıntı gibi diyelim...

Karbon çelik full tang bıçaklarda, sanki sapı tutarken ellerimin çeliğe temas eden yerlerinde çelik hemen kararacak, paslanacak gibi hissediyorum. Namluda o his oluşmuyor. Biliyorum ki bazen terli ve yağlanan elim namluya her zaman temas etmiyor. Ama sap ter zaman elimle temas halinde. Karbon çelik bıçaklarımı sırf bu yüzden (çakı ve  yarım tang olanlar hariç) kullanamıyorum. Biliyorum sizlere biraz saçma gibi gelebilir ama, bunu nasıl yenerim?

İzah edebildim mi bilmiyorum... Kusuruma bakmayın...

Saygılarımla...

Ben de aynı duyguları paylaşıyorum. :)) Kabza sonlandırmada kullandığımız yağlar yada karışımlar, bilhassa Sefa hoca formülü güzel kapatıyor. Ben şahsen ona güveniyorum. Siz de yağsız kuru kabza kullanmazsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Hakan Polat

  • ***
  • 232
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #9 : 27 Ağustos 2021, 10:23:51 »
Takıntı konusunda yalnız olmadığımı öğrenmek beni rahatlattı Orkun Ustam   ;D  Sefa Ustamın yazısına bakacağım en kısa zamanda.

Şaban Kurt

  • ***
  • 958
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #10 : 08 Eylül 2021, 23:06:41 »
Elinize sağlık ustam çekiçli çekici olmuş  :)
Gendarmerie Special Operation...

Muhammed Kargı

  • ***
  • 113
  • AVCI..
  • Yer: Sivas
Ynt: Gyuto Şef XL
« Yanıtla #11 : 22 Eylül 2021, 11:56:19 »
Elinize sağlık ustam çekiçli çekici olmuş  :)
Eyvallah ustam teşekkür ederim  ;) Beğenmenize sevindim..