Saygıdeğer ustalarım sevgili arkadaşlar;uzun zamandır ara ara uğraştığım ufaklık sonunda biti. İyisiyle kötüsüyle beğeni ve eleştirilerinize sunuyorum. Saygılar
Çelik 3.5 mm d2 bohler
Sap micarta&zeytin
Mozaik pim
1030 c° de 20 dakika demlenip yağda su verildi
220 c° de 1.5 saat meneviş
Tam boy 14 namlu 6 mm

İlk hali buydu, fakat kabzeye yapmaya çalıştığım deseni beğenmeyince zeytin parçalar ekledim.

Buda merak eden olursa diye acemi işi ısıl işlem videosundan bir kesit
https://www.youtube.com/watch?v=_K95DINITcI Nacizane ısıl işlemi

kısaca anlatayım.Öncelikle tam boy gazbetonun icini L şeklinde yaklaşık 10 cmçapında oydum. Arka alt tafafından ve ön tarafından hava giriş çıkışı oluyor. arka alttan dirsek soba borusu şeklinde başlayıp tam boy uzanan haznesi var. dirsegin tamköşesinden pürmüz giriyor ve aşırı ısınan kısım burada. bu noktadan öne doğtu termokupl için açtıgım birbirine yakın 3 delikten yaptığım ölçümlerle homojen ısınan yaklaşık30 cmlik bir alan belirledim. Resimde görünen 1.4116 mutfak bıçağı çıplak olarak minik d2 ise teneke bir zarf içinde bu bölgeye yerleştirildi.İçerde fazladan bulunabilecek oksijenin bıçaklara zarar vermeden yanması amacıylada bir parça odun kömürünu bıçaklarınm yanına bıraktım,işlem sonunda yağda 3 sn kadar soguttuktan sonra ızgara tasıda denen granıt parcaların arasına yerlestırıp ustune basarak olusan yamulmaları duzelttım. kucuk bıcakta pek basarılı olamadım cunku hem kucuk hemde tam taslama oldugundan granıtlerın arasında pek sabıtlenemedi. kısaca ufaklıkta hafıf bır yamukluk kaldı ama buyuk gayet guzel duzeldi.