Bıçak Sanatı - Forum

Honesuki-2

Honesuki-2
« : 29 Nisan 2013, 15:24:33 »
Evde kullanmak üzere yaptım. Sadece ben kullanmayacağımdan malzeme zorunlu olarak ( istemesem de) 440B, sertliğini ölçmedim doğrusu 57-58 HRC civarındadır sanıyorum. Toplam boyu 275mm, namlu 160mm, en 35mm, kalınlık 4mm. Sapta Akçaağaç-Abanoz ikilisi var. Ağız taşta açıldı.








-Hüseyin Ateş

  • ***
  • 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2013, 15:27:10 »
tebrikler sefa ustam çok zarif bir bıçak olmuş

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2013, 15:50:20 »
Sefa hocam çok güzel olmuş ellerinize sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2013, 15:51:10 »
Elleriniz dert görmesin Sefa Hocam. Sizin mutfağı merak etmiyor değilim hani. Şimdiye kadarki yaptıklarınızı da kullanıyorsanız. Çok güzel ve zengin bir mutfak bıçağı serileri var. Özellikle bu tür japon modelleri bıçaklarınıza bayılıyorum. Akçaağaç ve abanoz ikilisi çok şık olmuş. Güzel günlerde kullanın.

Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2013, 16:31:53 »
Arkadaşlar çok sağolun, ama diğer Honesuki bundan hem daha sert hem de daha düzgün olmuştu aslında.
Elleriniz dert görmesin Sefa Hocam. Sizin mutfağı merak etmiyor değilim hani. Şimdiye kadarki yaptıklarınızı da kullanıyorsanız. Çok güzel ve zengin bir mutfak bıçağı serileri var. Özellikle bu tür japon modelleri bıçaklarınıza bayılıyorum. Akçaağaç ve abanoz ikilisi çok şık olmuş. Güzel günlerde kullanın.
Salim, mutfak için bununla beraber dört bıçak yapmıştım. Birine bir arkadaşım el koydu, Yanagiba yı sadece ben balık temizleme ve fleto da kullanıyorum. Bir de bu oldu. Ama en çok iş görenler 2 TL ye aldığım dandik paslanmaz bıçaklar  ^-^ böyle bir çelişki var.

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2013, 16:34:23 »
Sefa ustam ellerinize sağlık.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2013, 17:14:12 »
Tabi o ucuz bıçaklar her yerde kullanılıyor. Ama bu bilhassa japon bıçaklarında her iş için ayrı bıçak kullanılıyor. Aslında işin doğrusu da o değil mi? Balık için ayrı, et ve tavuk için ayrı ve hatta pişmiş etler için ayrı bıçak kullanmak en sağlıklısı. Bu sadece bıçaklarda değil kesme tahtaları içinde aynı şey geçerli. Ev hanımları bu konulara dikkat etmedikleri için ucuz bir bıçak onlar için daha iyi. Hatta çok da keskin olmayacakmış. Ben sadece kendi kullandığım bıçakları çok keskin yapıyorum. Diğerlerini çok keskin bilemek yasaklandı. Daha önce de dediğim gibi bu yaptığınız modellere bayılıyorum. İnsan ister istemez ayrı bir ilgi duyuyor.

tufan

  • ***
  • 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2013, 17:16:54 »
Ellerine sağlık sefa ustam çok güzel olmuş :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2013, 22:11:11 »
sefa usta ılk yaptıgınız kadar guzel ve sık  olmus bu ara bende Honesuki uzerınde  calısıyorum butun ıslemlerı bıttı sayılır yarın ısıl ısleme gıdıcek yanlız benım bıcak d2 ve 4 mm  mutfak bıcagı ıcın uygun bı kalınlık degıl kullanıslı olması hafıflemesı ıcın agzı sırta kadar acmayı dusunuyorum sızın fıkrınız nedır

Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #9 : 29 Nisan 2013, 22:27:50 »
Bence sırta kadar taşlama yapma, orijinal ölçülerine sadık kalırsan memnun kalacağını sanıyorum.

puukko

  • ***
  • 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #10 : 29 Nisan 2013, 23:25:46 »
Sadeliğin güzelliği bu tip bıçaklarda ortaya çıkıyor, sade görünümlü ama ustalık gerektiren bir çalışma olduğunu önceki paylaşımlarda öğrenmiştik elbette.

Imza çok yakışmış.

Mustafa Özdemir

  • ***
  • 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #11 : 29 Nisan 2013, 23:43:35 »
Güzel olmuş

fatihaydın

  • ***
  • 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2013, 15:17:55 »
şık olmuş tek kelimeyle :)

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #13 : 30 Nisan 2013, 16:24:30 »
elinize sağlık hocam , imreniyoruz yaptıklarınıza.. O:-)

YAŞAR PEHLİVAN

  • ***
  • 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #14 : 30 Nisan 2013, 17:09:38 »
 :2up :2up :2up

balıkcı

  • ***
  • 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #15 : 30 Nisan 2013, 17:44:05 »
hocam maşşallah keyifle seyredeyoruz elinize saglik :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

aliata

  • ***
  • 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #16 : 30 Nisan 2013, 21:07:47 »
  Çok güzel olmuş.

Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #17 : 30 Nisan 2013, 22:29:17 »
Teşekkürler arkadaşlar, çok sağolun.

BLACK08

  • Scandi,her şeyi keser..
  • ***
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #18 : 30 Nisan 2013, 23:24:35 »
Sefa abi çok güzel olmuş,yakın dönem bir üretim planın olsa da bizde böyle bir esere sahip olsak,benim aklım hala yanagiba'da kaldı desem :)

Bu kadar aslına uygun biriş Japon ustalar görse acaba ne derlerdi :)

Ynt: Honesuki-2
« Yanıtla #19 : 30 Nisan 2013, 23:42:43 »
Sefa abi çok güzel olmuş,yakın dönem bir üretim planın olsa da bizde böyle bir esere sahip olsak,benim aklım hala yanagiba'da kaldı desem :)

Bu kadar aslına uygun biriş Japon ustalar görse acaba ne derlerdi :)
Sağol Bülent, üretim planı için biraz daha var  ;) valla Japon ustalar görse ne desinler, kendileri daha güzelini yapıyorlar zaten.