Bıçak Sanatı - Forum

O1 Av Bıçağı

Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #20 : 07 Ocak 2013, 22:55:09 »
Türkiye de var aktarlarda, eczanelerde.

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 46
  • *****
  • 9486
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #21 : 07 Ocak 2013, 22:59:02 »
Eline sağlık ustam. Senin olduğunu belli eden bir bıçak olmuş. Tarzının kokusunu alabiliyorum.

"O bir avvv bıçağı, O1 av bıçağı!" şeklindeki geyiği ben çevireyim de başkasının aklına geldiyse hevesi kursağında kalsın.  :D :D


Kılıftaki ip deliklerini az daha ince açsan ya da az daha kalın ip kullansan olacak sanki...

Bıçağın formuna bittim. Ahşab ve derinin renk uyumuna da...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gecmisgelecek

  • ***
  • 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #22 : 07 Ocak 2013, 23:00:59 »
Ustam yine yapmışsın ellerine sağlık  :2up Ustam sanatını yargılamak haddime değil ama kılıftaki delikler bana biraz büyük gibi geldi saygılar.

LCLegend

  • Şafak Karslıoğlu
  • ***
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #23 : 07 Ocak 2013, 23:35:20 »
Daha önce söylediklerimin bir tekrarı olacak ama söylemeden geçemeyeceğim: güzelliği, fonksiyondan bir şey kaybetmeden sadelikle buluşturmak ayrı bir hüner , ustalık işi. Sefa Hoca'mın her eserinde bunu görmek mümkün.
Hocam ellerine sağlık.
PRIMUM NON NOCERE

Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #24 : 07 Ocak 2013, 23:57:20 »
Öncelikle güzel sözleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İp deliği ve ip kalınlığı demek ki uyumsuz olmuş, bundan sonrakine dikkat edeceğim  ^-^ Aslına bakarsanız delikleri dremelle deldim, dremele uyan en ince matkabın deliği de bu olunca ister istemez delikler böyle oldu ( maazeret)

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #25 : 08 Ocak 2013, 08:17:37 »
Sefa hocam ellerinize emeğinize sağlık çok zarif çok şık bıçak ve çok güzel bir kılıf.Muhteşem :2up :2up :2up

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2013, 09:50:14 »
Vay vay vay... Maşallah...

muraterkut

  • ***
  • 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #27 : 08 Ocak 2013, 12:53:26 »
Sefa hocam, bıçak çok kullanışlı şahsen benim tercih ettiğim bir namlu tipine sahip, ve namluya uyguladığınız karartma işine bayılıyorum, ayrı bir ağırlık veriyor bence bıçağa... tam saha bıçağı... tak beline yürü git...  :2up
delik ve ip kalınlığı konusunda eyleme ben de katılıyorum... ben deliklerde 2 mm uç kullanıyorum... genelde ip kalınlığımda 1.6 veya 1.7 mm daha ince (1 mm) ile çalışırken de çift kat çalışıyorum... çift kat çalışmak biraz sıkıntılı ama işimizin adı ne ??? :) kılıfın rengi ayrı bir güzel natureli mi boyadınız  (kullandığınız rengin markası ve tam renk adı nedir acaba?? )...
ellerinize sağlık  :2up :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Noyan

  • ***
  • 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
  • Yer: Ankara
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #28 : 08 Ocak 2013, 16:13:56 »
Elinize sağlık Sefa ustam.  Çok şık bir bıçak olmuş.
Bu fırsatla birşey sormak isterim; aşağıdaki resimden göründüğü kadarıyla (eğer ışık yanıltmıyorsa) ağız sanki ~4000 kum mertebesine kadar bileylenmiş gibi görünüyor. Bileylemeyi kaç kumda bıraktığınızı merak ettim.



Bir de bu tarz bir bıçakta kaç derecelik bir ağız açısını tercih ettiğiniz konusunda da bilgi verebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler


Osman Güney

  • ***
  • 417
  • Yer: Kocaeli
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #29 : 08 Ocak 2013, 17:39:43 »
Sefa usta ellerine sağlık çok beğendim. Bakıyorumda bıçakla beraber kılıflarını da yapıyorsun. Tam usta işi . Bu arada kılıf çok hoş olmuş, kabzeyle kılıfın rengi tam bir uyum içinde. :2up

ibrahim 6360

  • ***
  • 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #30 : 08 Ocak 2013, 17:47:23 »
Yine bir Sefa usta klasiği ellerin kolların dert görmesin tebrikler ustam :2up :2up
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #31 : 08 Ocak 2013, 18:35:30 »
sefa hocam senden daha azını da beklemezdim zaten :)   bu soğuk günlerde içimizi ısıttın sağ olasın... :2up

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #32 : 08 Ocak 2013, 21:48:57 »
bıçakta  söz söylenecek bırşey yok , ona keza kılıfta çok güzel gözüküyor  ancak beni en çok cezbeden imzan Sefa usta  . engaverle boğuşmaktan bıktım bır kenara koydum artık.
elıne, bıleğıne  sağlık  :)  yıne çok güzel bır bıçak yapmışsın.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #33 : 08 Ocak 2013, 23:50:36 »
Öncelikle çok teşekkür ediyorum, çok sağolun.

Murat, bunda ve diğerlerinde kullandığım boyaların hepsi toz boyalar. Koyu cevizi diye geçiyor Gürcan ticaretten almıştım. İspirtoyla karıştırılarak kullanılıyor. Beğendiğine sevindim, senin gibi kılıf yapan birinden bunları duymak çok güzel.


Noyan, bu bıçaktaki birinci ağız 12-13 derece, ikinci ağız 24-25 derece. Ağızdaki bileme en son 6000 grit su taşında yapıldı ve gerçekten keskin.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #34 : 09 Ocak 2013, 08:53:21 »
Teşekkür ederim, çok sağolun.

hocam sodyum hidroksit nasıl kullandın biraz açarmısın
Sodyum hidroksiti  ağırlık olarak 1/1 suyla karıştırıyosun, ben bir tenekeyi kesip işlemi bunda yaptım. Bu karışımı ısıtıyorsun, bir süre sonra bu karışım kaynamaya başlıyor, içine bıçağı atıyorsun ve istediğin renk oluşuncaya kadar bekliyorsun. Eğer renk bir yere kadar gelip daha koyulaşmıyorsa, bıçağı çıkarıp suyla iyice yıyıkıyor ve tekrardan aynı işlemi yapıyorsun. Dikkat edilmesi gerekn en önemli nokta, işleme başlamadan yüzeyi temizlemek ve yağdan arındırmak, bunun için de alkol, aseton, selülozik tiner  vb gibi malzemelerle yüzeyi silebilirsen yeterli oluyor.

Hocam bicagi mutfakta kullanirken kamelya yagi kullanilabilir , balistolda kullananlar var siz hangisini tercih ediyorsunuz.

Kaya, sanıyorum sapı kastederek söyledin. Eğer öyleyse, ben sapta kendi yaptığım bir karışımı kullanıyorum, daha önce de paylaşmıştım bir çok yerde. Biraz balmumunu eritip, bunu çam terebentini ve zeytinyağıyla karıştırıyorum ve yüzeye bir kaç defa bunu emdirip kuruduktan sonra da siliyorum. Şimdiye kadar yaptıklarımda su geçiren olmadı. Çelik yüzeyini kastediyorsan sakladığım bıçakları genellikle lityum esaslı gresle siliyorum.
Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim hocam
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ibrahim 1969

  • ***
  • 540
  • Yer: ANKARA
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #35 : 09 Ocak 2013, 10:51:13 »
Hocam yapmış olduğunuz balmumu çam sakızı zeytinyağı karışımını oranları ve yapılışını anlatmanızı rica edebilirmiyim.

Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #36 : 09 Ocak 2013, 12:06:46 »
Hocam yapmış olduğunuz balmumu çam sakızı zeytinyağı karışımını oranları ve yapılışını anlatmanızı rica edebilirmiyim.
Valla yaklaşık tarif vereyim. bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.

ilkser

  • ***
  • 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #37 : 09 Ocak 2013, 12:29:27 »
Hocam ellerinize sağlık.Ben çok beğendim.Yaptığınız işleri beğenmemek imkansız...
Çam terebentin karışımını sizin verdiğiniz bilgilerle yapmıştım.
Geçen yıl yapmama rağmen hala cila kıvamında.Arada açıp kokluyorum  ^-^
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

ibrahim 1969

  • ***
  • 540
  • Yer: ANKARA
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #38 : 09 Ocak 2013, 12:33:23 »
Hocam ellerinize sağlık.Ben çok beğendim.Yaptığınız işleri beğenmemek imkansız...
Çam terebentin karışımını sizin verdiğiniz bilgilerle yapmıştım.
Geçen yıl yapmama rağmen hala cila kıvamında.Arada açıp kokluyorum  ^-^
Teşekkür ederim hocam

Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #39 : 09 Ocak 2013, 18:23:43 »
Serhat, zaten malzemeyi hazırladıktan sonra kesinlikle zamana bağlı olarak bozulmuyor, benim kullandığımda eski yaptığım, sanırım 1-2 yıl olmuştur.