forumda birçok arkadaşımızın verdiği kıymetli bilgiler için teşekkür ederim zaten ben bu platformun bu yönünü seviyorum .peki arkadaşlarıma şöyle bir soru sorsam pirge mi surbısa mı desem hangisini tercih ederler ?
Sizin bu mesajda söyledikleriniz ve sorduğunuz soru, tartışmanın akışını bozar. İki nedenle bozar, öncelikle bizim tartıştığımız şey; bir bıçağın kalitesine yönelik teknik anlayışın ne olması gerektiği ve hangi durumlarda bir bıçağı "işe yaramaz" diye nitelendirmek, hangi durumda bu nitelemenin yanlış olduğunu vurgulamak gerektiği idi. Bunu halledemedik sanıyorum, bunu halledememişken bu kez de "Sürbisa mı Pirge mi" sorusu çok havada kalır. Neye göre Sürbisa neye göre Pirge ? bu durumda sizinle aynı yaklaşım mantığında gidecek olursak sorunuzun yanıtı çok basit, et kombinalarının ve kasapların kullandıklarına bakıp onu alacağız demektir.
Bir bıçağın veya bir başka ürünün estetik kaygılardan uzak olarak kalitesine bakarak alma işi bir dizi teknik özelliğe bakmayı gerektirir. Bıçak için bunların neler olması gerektiği formudaki bir çok başlıkta bir çok kez incelendi yazıldı çizildi. Hatta bu kimi zaman bir fotoğraf makinasıyla ilgili de yazıldı, kimi zaman ahşabın stabilizasyonuyla ilgili, kimi zaman da deriyle... Teknik anlamda gelişme dediğimiz şey, elleyerek, bakarak ve sadece kulaktan duyarak değil sadece okuyarak, araştırarak ve deneyerek elde ediliyor ve pahalı bir şey. Bilgi edinmek işin kolayı , yanı sadece okuyorsunuz ve ediniyorsunuz, Bunu iyi kullanmak en ucuzu. Saygılar.