Bıçak Sanatı - Forum

Daire Testereden Kamp Bıçağı

Daire Testereden Kamp Bıçağı
« : 12 Eylül 2011, 17:57:04 »
Çelik, Krom vanadyumlu daire testere çeliği. Bu iki alaşım elemanını da üzerinde yazdığından söyledim yoksa içeriğinde başka ne var sormayın bilmem  ;) Konuyu daha önce çok konuşmuştuk aslında, bu malzemedne bıçak olur mu olursa nasıl olur vs. Bununla ilgili bildiğim kadarıyla Durukan, Taner, ben, Serhat bir kaç deneme yapmıştık. Bu bıçağın su verme işlemi yağda oldu, şu an sertliği 60 HRC. Menevişleme 180 derece.
Sapta akfil tür kumaştan, siyah ve turuncu katlardan oluşan mikarta var, ara yapıştırıcı Teknomarin era 400 epoksi kullanıldı. Aklımdayken söyleyeyim kumaşı kumaşçıdan aldıktan sonra mutlaka yıkayın. Yıkanmadığında kumaşın yüzeyinde bulunan apre ne yazık ki mikartanın arasında hava kalmasına neden oluyor. Saptaki ip paracord 550. Taşta bilemesi uğraştırıyor haberiniz olsun.
Toplam Boy: 220mm
Namlu:110mm
En: 27mm
Kalınlık: 3.5mm

Ynt: Daire Testereden Kamp Bıçağı
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2011, 17:57:33 »
.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2011, 18:01:14 »
Hocamn ellerinize sağlık.
İşte bu bıçak tam benim tarzım.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2011, 18:02:02 »
hocam rustik pek tarzım olmasa da hoşlanmaya başladım :) bu arada taşda bilemesinin zorluğu keskinliği uzun süre muhafaza etmesiyle doğru orantılı oluyor değil mi _?_
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2011, 18:04:33 »
Resimleri görünce heyecandam asıl söylemek istediğimi unuttum.
İp bağlama yeri harika.
Şu kabzanın arkasında kalan alanda yapılan atraksiyonlar çok hoşuma gidiyor.
Kafamda yine öyle bir proje var. Mesela ben o alanda bir gazoz açacağı olan bıçak düşünüyorum. (ya da bira açacağı  :) )

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

whitefoxss

« Yanıtla #5 : 12 Eylül 2011, 18:14:06 »
Sefa hocam muhteşem olmuş.Estetik olarak çok güzel nacizane fikrim.

« Yanıtla #6 : 12 Eylül 2011, 18:17:45 »
hocam rustik pek tarzım olmasa da hoşlanmaya başladım :) bu arada taşda bilemesinin zorluğu keskinliği uzun süre muhafaza etmesiyle doğru orantılı oluyor değil mi _?_
Ali aslına bakarsan bıçağın yüzeyi çok parlaktı, arazide kullanılacak bıçaklarda bunu hiç sevmiyorum o yüzden yüzeyi biraz karıştırdım. Bir anlamda öyle oluyor, yani zor bilenen zor köreliyor.
Resimleri görünce heyecandam asıl söylemek istediğimi unuttum.
İp bağlama yeri harika.
Şu kabzanın arkasında kalan alanda yapılan atraksiyonlar çok hoşuma gidiyor.
Kafamda yine öyle bir proje var. Mesela ben o alanda bir gazoz açacağı olan bıçak düşünüyorum. (ya da bira açacağı  :) )
Bira açacağı yap bence ;)
Sefa hocam muhteşem olmuş.Estetik olarak çok güzel nacizane fikrim.
teşekkürler.
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2011, 18:28:14 Gönderen: Sefa Çabuk »

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 12 Eylül 2011, 19:53:02 »
Mükemmel, elinize sağlık.
İyi günler.
You lie, we die.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 12 Eylül 2011, 19:53:28 »
eline sağlık Sefa usta :)    bıçağın namlusundakı desenleri nasıl oluşturdun.. ? senden ufak bir tiyo alsak,    bence çok yakışmış  :2up
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #9 : 12 Eylül 2011, 19:56:06 »
Mükemmel, elinize sağlık.
İyi günler.
Teşekkürler Ahmet bey, yoksunuz ne zamandır, özlettiniz kendinizi.
eline sağlık Sefa usta :)    bıçağın namlusundakı desenleri nasıl oluşturdun.. ? senden ufak bir tiyo alsak,    bence çok yakışmış  :2up
Taner usta yüzeydeki desenler hardal, 10 dakika filan beklemiştir.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 12 Eylül 2011, 19:59:11 »
ustad eline sağlık gercekten hoş olmuş micartada ayrı yakışmış
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 12 Eylül 2011, 20:00:32 »
teşekkür ederim  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #12 : 12 Eylül 2011, 20:15:56 »
 :2up Olmuş ustam, hemide pek güzzel. Yahu bu turuncu mikartayı nasıl yapıyorlar yahu, delireceğim, tam turuncuyu hiç tutturamadım, seninki de hafif kırmızıya kaçmış epoksiyi görünce, herhalde oldukça sarıya kaçan bir turuncu kumaş kullanıyorlar tam turuncu olsun diye  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 12 Eylül 2011, 20:53:09 »
sanırım kumaşlarda kulanılan boyalardan kaynaklanıyor olabilir bende haki yeşil pamuk kumaşla micarta yapayım dedim kahve rengi oldu meret belki biraz kaliteli kumaş almak veya epoksiyi üreten bir kaç soru sormak daha mantıklı ben bu olayı yarın bir sorayım bizim epoksi üreticisine  haki kahve rengi oluyorsa düzmantıkda gidersek turuncuyu nasıl elde ederiz :) herhalde beni kovalar dükkandan

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #14 : 12 Eylül 2011, 20:58:37 »
:2up Olmuş ustam, hemide pek güzzel. Yahu bu turuncu mikartayı nasıl yapıyorlar yahu, delireceğim, tam turuncuyu hiç tutturamadım, seninki de hafif kırmızıya kaçmış epoksiyi görünce, herhalde oldukça sarıya kaçan bir turuncu kumaş kullanıyorlar tam turuncu olsun diye  ::)

Taner Hoca'nın saptamalarını burada hatırlatmadan duramayacağım.
Pamuklu kumaşlar mikartada renk değiştiriyor diyor. Polyester kumaşlar renk değiştirmeme açısından çok daha uygunmuş. Tamamen katılıyorum.
Bu durumda turuncu mikarta için en uygunu polyester kumaş türü olan güvenlik yeleklerinin yapıldığı kumaşlar.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #15 : 12 Eylül 2011, 21:07:02 »

Pamuklu kumaşlar mikartada renk değiştiriyor diyor. Polyester kumaşlar renk değiştirmeme açısından çok daha uygunmuş. Tamamen katılıyorum.
Bu durumda turuncu mikarta için en uygunu polyester kumaş türü olan güvenlik yeleklerinin yapıldığı kumaşlar.

pamuklu kumaşların epoksiyi emme özelliğinden dolayı bizim imalatımız için en uygun malzemedir,polyester kumaş için uygulama yapacaksanız %50 polyester %50 pamuk denemesi ve uygulamayıda karbon fiber yapar gibi vakum altında yapmak en doğru sonuca vardırır.
tam polyesterde uygulamada kat kat laminasyon +kurtma akabinde tekrar tekrar bu işlemi yapmak vakumsuz ortamda sonuç verir ama yaklaşık yarım cm lik bir işlem için 10 gün uğraşmanız gereke bilir  polyestere basit birşekilde epoksiyi emdirebilirseniz o zaman mikemmel bir sonuç alırsınız.

bizzat yaptığım malzemeleri labaratuara gönderdiğimden gelen sonuçlara göre evde polyester olanaksız gibi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #16 : 12 Eylül 2011, 21:16:01 »
ahşap kaplamadan yapılan mikata da nefis oluyor.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #17 : 12 Eylül 2011, 21:17:23 »

pamuklu kumaşların epoksiyi emme özelliğinden dolayı bizim imalatımız için en uygun malzemedir,polyester kumaş için uygulama yapacaksanız %50 polyester %50 pamuk denemesi ve uygulamayıda karbon fiber yapar gibi vakum altında yapmak en doğru sonuca vardırır.
tam polyesterde uygulamada kat kat laminasyon +kurtma akabinde tekrar tekrar bu işlemi yapmak vakumsuz ortamda sonuç verir ama yaklaşık yarım cm lik bir işlem için 10 gün uğraşmanız gereke bilir  polyestere basit birşekilde epoksiyi emdirebilirseniz o zaman mikemmel bir sonuç alırsınız.

bizzat yaptığım malzemeleri labaratuara gönderdiğimden gelen sonuçlara göre evde polyester olanaksız gibi

Pamuklu kumaşlar mikarta için oldukça büyük avantajlar sağlıyor. Hem mikarta yapımında hem de sap montajında. Ama polyester kumaşlar da imkansız değil. Polyester kumaş ve polyester reçine ile yapılmış bu sap bunun örneği.

By ertarda at 2011-08-27

Yalnız gözden kaçırılımaması gereken husus, bu örnekteki kumaş çok dikkatli bakıldığında bol gözenekliydi. (Güvenlik yeleği).
Diğer bir konu ise polyester gibi emici olmayan kumaşlarla yapılan mikartalarda fazla pres uygulanıp reçineyi dışarıya kaçırmamak.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #18 : 12 Eylül 2011, 21:27:30 »
yani polyester kumaştan yapılmaz değil sadece yapımı değişir kumaşı ucuz olur fakat yapımı zor .bol gözenekli kumaşları bol epoksinin icerisinde denemek lazım veya kaliteli kot kumaş genelde renkleri değişmez  birde bizim fabrikada temizli bezi olarak kulanılan polyester +pamuk karışımı malzeme vardı pembe gecenlerde ondan yaptım hafiften rengi koyulaştı okadar .

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #19 : 12 Eylül 2011, 21:40:50 »
ustam şahane estetik olmuş. ellerin dert görmesin