Bıçak Sanatı - Forum

Havalı oyma kalemleri

avergraver

• **
  • 77
    • Havalı metal işleme kalemleri Engraving tools
  • Meslek: Havalı Metal İşleme Gravür Kalemleri İmalat ve Satışı
  • Yer: Antalya / TURKEY
Havalı oyma kalemleri
« : 17 Temmuz 2011, 23:25:34 »
Arkadaşlar selam. Gravür ile ilgilenen ustalarımıza Hava ile çalışan oyma kalemlerini tavsiye etmek için yazıyorum. Çekiç ve tığ ile uğraşmaya gerek kalmadan ve güç sarfetmeden, hertürlü çeliği rahatlıkla işleyebileceğiniz bu ürünü incelemenizi tavsiye ediyorum. www.avergraver.com  Rabbim hayırlı işler nasib etsin...
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

avergraver

• **
  • 77
Ynt: Havalı oyma kalemleri
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2011, 23:45:36 »
aver oyma kalemi (pedal ve yüzük ayarlı)
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2011, 23:48:24 »
Aver CA-35 MOdeli  (pedal kontrollü)

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2011, 23:55:17 »
Aver GR-17 modeli... Her iki kalemde aynı işi görebiliyor. Sadece aralarındaki fark, ayar halkası olan GR-17 modeli, dahada hassas işlenmesi gereken yerlerde, el ayarı yapılarak çok daha hassas çalışma imkanı sunuyor. Pedaldan hız kontrolü ile, hızlı ve yavaş çalışmasını ayarlayabiliyorsunuz.

memetcan

• 67
  • Meslek: iş makinası oparetörü
  • Yer: bergama
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2011, 23:29:37 »
Bunların fiyatları konusunda bilgisi olan varmı.
İntikam soğuk yenince güzel olan bir mezedir.

whitefoxss

« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2011, 01:21:56 »
Güzel ürünler.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #6 : 31 Ekim 2011, 09:59:42 »

fiyat konusunda ki bilgi sanırım burada var.. ;)

http://www.sanalpazar.com/dukkan/Avergraver__u314121

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #7 : 31 Ekim 2011, 10:03:37 »
fiyat konusunda detaylı bilgi verebilirmisiniz ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

memetcan

• 67
  • Meslek: iş makinası oparetörü
  • Yer: bergama
« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2011, 10:05:10 »
YOK yok fiyatı sormamış olayım. ??? :o
İntikam soğuk yenince güzel olan bir mezedir.

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #9 : 31 Ekim 2011, 19:11:03 »
Selamun aleykum arkadaşlar... Fiyatı çok pahalı gelmiş olabilir size hak veriyorum lakin, dünya çapında bu ürünü 3 firma üretiyor. Bir tanesi bizim firma, diğer 2 tanesi amerikan firması. Onların fiyatları 1800 dolardan başlıyor 4000 doları buluyor. Bizim ürünümüzle kıyas bile edilmez. Bu konuda fazla mütevazi olamıycam. İstanbuldaki fuara diğer amerikan malları için gidenlerden memnun olmadıklarını anladım. Aynı kişiler bizim firmaya gelip, gözleri ile üürünümüzü görüp kendileri bizzat test ettiler. Fiyatımız daha uygun olduğu için 2 tane alıp döndüler. Gelenlerin şikayeti; Prinç metal götürdük yanımızda, onu bile oymata zorlandı ve sarsıntı çok dediler. Bizim ürünümüz çelikte dahi üstün performans sağlarken, Altın ve gümüşü yada bakırı nasıl oyar siz tahmin edin. Isı işlemi görmüş paslanmaz çelikte bile inanın harika. Benim kanaatimce,bir atölyede bu makina olursa keski ve çekiçile çalışmaya gerek kalmaz. Bütün işleri sorunsuz halleder. Bizzat kendim kullandığım için bunu içim rahat olarak söylüyorum. GR-17 modelimiz 1000 dolar, CA-35 ise 600 dolar. Sanal pazardaki fiyat +kdv fiyatıdır. Sanırım bu açıklama azda olsa bilgilendirir. Saygılarımla...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 01 Kasım 2011, 01:46:13 »
Bence fiyatlar çok iyi, zamanında yurtdışından getirtmeyi düşünmüştüm ama fiyatı 3000 dolar civarında olduğundan caymıştım. Belki gelecekte gravür işini düşünürsem büyük ihtimal ilk olarak sizin ürünü değerlendireceğim.

Kipmen Sanat web sitesi

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #11 : 01 Kasım 2011, 19:18:08 »
Gerçekten makinanın yaptığı işe bakarsak fiyatı normal. Hatta az bile demek istiyorum...Hakikaten diğer makinaları kullanan bunu anlayabiliyor.

« Yanıtla #12 : 01 Kasım 2011, 21:18:54 »
Sormak istediğim bir şey var, bu fiyata neler dahil acaba. Bilgi verirseniz sevinirim.

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #13 : 01 Kasım 2011, 23:54:09 »
2 model kalemimiz mevcut. Bunlardan hangisi sipariş verilirse verilsin, Full set olarak elinize geçer. Full set şu şekildedir.
KALEMİN İÇERİĞİ
1 Adet Aver avuç kontrol kalemi, GR-17 (üzerinde halka olan) yada CA-35 (klasik düz olan) Siparişe göre.
1 Adet Hava pedalı
1 Adet Hava regulatörü
2 Adet hava kontrol valfi
2 Adet (T) bağlantı
Bağlantı hortumları ve alyan.
Full set bundan ibarettir. 2 ile 3 bar arasında çalışır. Küçük bir kompresör ile çok rahat kullanılır. Hava tüketimi çok azdır.Yağlanma ve buna benzer bakımları gerektirmez. Sesli,sessiz, yağlı yada kuru hava ile çalışan kompresörler ile çalışır. Kalemin içine su bile gitse yine çalışır. Sanırım Antalyadasınız, İş yerimize gelirseniz görsel olarakta çalışmasını görebilir, ürünü test edebilirsiniz.

« Yanıtla #14 : 02 Kasım 2011, 00:24:18 »
Antalyadayım, adres verirseniz yanınıza uğramak isterim. Teşekkürler

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #15 : 02 Kasım 2011, 08:43:46 »
Adres: Balbey mah. 403 sok. A.Çenit işh./24 Kat:3 no:28 Antalya/TÜRKİYE
Çarşı merkezde Balbey camii var, kuzey tarafında karşısındayız. 0507 943 07 18 telefonum.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #16 : 02 Kasım 2011, 09:52:13 »
isim belirtmemissiniz o yüzden isminizle hitap edemiyorum, kusura bakmayın.!

izninizle bir sorum olacak, bu iki model (GR-17 CA-35) arasında nasıl bir fark var ki, iki ürün arasında bu kadar fiyat farkı var.
GR-17'de hız ayarı var diğerinde yok demişsiniz, GR-17 daha hassas iş yaparken CA-35 hassas iş yapamıyormu ?

videolardaki çalışmalarda ben bir fark göremedim?

gravür işini bilmeyen bizlere bu konuda daha aydınlatıcı bir bilgi verebilirmisiniz?

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 02 Kasım 2011, 09:57:36 »
Birde ben soru ilave edeyim, sanırım kesici uçlar fiyata dahil değil. Kit içeriğinde göremedim.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

fatih

• 207
  • Meslek: Bıçak süsleme
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 02 Kasım 2011, 15:38:49 »
Selamun aleykum arkadaşlar... Fiyatı çok pahalı gelmiş olabilir size hak veriyorum lakin, dünya çapında bu ürünü 3 firma üretiyor. Bir tanesi bizim firma, diğer 2 tanesi amerikan firması. Onların fiyatları 1800 dolardan başlıyor 4000 doları buluyor. Bizim ürünümüzle kıyas bile edilmez. Bu konuda fazla mütevazi olamıycam. İstanbuldaki fuara diğer amerikan malları için gidenlerden memnun olmadıklarını anladım. Aynı kişiler bizim firmaya gelip, gözleri ile üürünümüzü görüp kendileri bizzat test ettiler. Fiyatımız daha uygun olduğu için 2 tane alıp döndüler. Gelenlerin şikayeti; Prinç metal götürdük yanımızda, onu bile oymata zorlandı ve sarsıntı çok dediler. Bizim ürünümüz çelikte dahi üstün performans sağlarken, Altın ve gümüşü yada bakırı nasıl oyar siz tahmin edin. Isı işlemi görmüş paslanmaz çelikte bile inanın harika. Benim kanaatimce,bir atölyede bu makina olursa keski ve çekiçile çalışmaya gerek kalmaz. Bütün işleri sorunsuz halleder. Bizzat kendim kullandığım için bunu içim rahat olarak söylüyorum. GR-17 modelimiz 1000 dolar, CA-35 ise 600 dolar. Sanal pazardaki fiyat +kdv fiyatıdır. Sanırım bu açıklama azda olsa bilgilendirir. Saygılarımla...

Selam, yaklaşık iki yıldır GRAVERMAX G8 gravür makinasının yeni versiyonunu kullanıyorum. En ufak bir şikayetimde olmadı....
 her türlü zemine istediğim hassaslıkta işler çıkartabiliyorum.
    Yani diğer makinaların iş görmez eleştirilerine katılmasamda çok pahalı olduğu eleştirisine tamamen katılıyorum. fakat ürünleri yan yana kıyasladğımda oldukça farklı iki ürün görüyorum, avergraver çalışma prensibi hakkında billendirirseniz sevinirim.

http://www.grstools.com/engraving-systems/004-995.html

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #19 : 02 Kasım 2011, 18:23:03 »
Geniş bir bilgi vermek istiyorum ürünlerimiz hakkında. CA-35, pedala basıldığında, aynı sertlikte darbe vurur. Darbeyi hafif vurdurmak isterseniz,pedala çok hafif basmanız gerekir,pedallarda çok hassas olduğundan dolayı buna alışmak zaman alıyor. GR-17 ise, pedala hızlıda bassanız yavaşta bassanız, sizin halkadan yaptığınız ayar kadar darbe yapar. Mesela profesyonel anlamda gravür yapanlar, en hassas ince detayları sert darbe ile yapamaz. desenler küçük olduğundan dolayı sert darbe hassas desenleri parçalar. CA-35 ile hassas desenlere girmek istenizse, pedalına iyi hakim olmak gerekir. GR17 ile hem sert hemde çok yumuşak darbe sağlanabilir. A dan Z ye bütün gravür işinin üstesinden gelir. GR-17 her işe hitab ederken CA-35 sınırlı bir kalemdir. Fiyat uçurumu konusundada haklısınız lakin, her halukarda piyasanın en ucuz ürünüdür. Birde GRS diye bir firmanın gravermax modeli var. Bu makina hem elektrik hemde hava ile çalışır, içinde motor vardır. Darbe aralıklarını ve elektrik motorunun devir düğmesinden ayarlıyorsunuz.Darbesini sık vurdurmak isterseniz basıncını düşüürüyorsunuz, seğrek darbe yapmak isterseniz yine motor ayar düğmesinin seviyesini düşürüp, basıncı arttırıyorsunuz. Seyrek darbe ise kesik kesik izler bırakıyor. Bizim üründe ise elektrikmiş, basınç ayarıymış bunların hiç birisi yok. nefes bile çalıştırıyor kalemimizi.İlk montaj esnasında bir defaya mahsus 2,5 bara ayarlıyorsunuz, rolanti ayar vanasınıda bir kereye mahsus ayalıyorsunuz, ve pedala basıp devam ediyorsunuz.