elbette her malzeme için farklı teker kullanmakta yarar var ama işin aslı bu iş pek pratik değil, her seferinde teker değiştirmek sizi kimi zaman işten vazgeçirebiliyor. Piyasada satılan mavi renkli parlatma pastalarını tüm metallerde kullanabilirsiniz. Ben zaten ahşap için polisaj kullanmıyorum, kullanacak olsaydım polisaj bezinin yüzeyini iyice temizlerdim. Polisaj tekerinin yüzeyi kirlenmişse ki kirlenir bu durumda yüzeyin temizlenmesi gerekir, bu işlem polisaj tekerinin balansını almaya benzer. temizlik için uyguladığım yöntem de bir demir testeresi laması kullanıyorum. Hatta önce eski bir ağaç şerit testere parçasıyla yaptıktan sonra demir testeresi kullanılırsa daha çabuk sonuç alınıyor. Yöntem şöyle; makina çalışırken testereyi dişler tekere 90 derece gelecek şekilde sağlamca tutuyorsunuz, aralıklarla testereyi çekip yeniden yapıyorsunuz, bunun ardından demir testeresiyle aynı işlemi yapıyorsunuz ve bez ağızları temizlenmiş oluyor. Bu işlem TEHLİKELİDİR polisaj işlemine eli yatkın olmayan birinin denemesi ölümcül kazalara yol açabilir, polisajda çalışmak ta öyle. İşlemi yaparken mutlaka maske ve kapalı gözlük kullanın, ortalık bir sürü pamukcuk dolar. Parlatma yaparken de kalıp şeklinde ki pastadan arada sırada bez tekere sürmelisiniz.
Kendisi parlatma pastası yapmak isteyen olursa pasta içeriğini ve nasıl yapıldığını anlatırım ama külfetli iş uğraşmaya değmez, hazır almak en iyisi.
Eğer güçlü bir polisaj motoru ise çok daha tehlikeli

Açıkçası bizim içimizde polisaj sadece küçük alanlarda ve kısa sürelerde yapılan bir iş. Bunun için benim polisaj için kullandığım motor, modifiye bir 1/4 beygir taş motoru. Keçeler de tam sabit durmuyor, bu sayede bıçağı keçeye kaptırıp ölümcül kazalar geçirmekten kurtuluyorum, bıçağı kapacağına alet duruveriyor, özellikle elinizde jilet kadar keskin bir bıçak varken çok önemli bir özellik bu. Eskiden bir kere deneyip bıraktığım 1 beygirlik bir polisaj motoruyla az daha hayatımdan oluyordum, bunun için bıcak sanatı ile uğraşanların güvenlik açısından motoru güçsüz seçmelerinde yarar var...
Tam yüz koruma çok önemli polisajda, ve ince partiküllere karşı solunum koruma şart.
Devir olarak genelde sanayide 3600 gibi devirler kullanılır, ancak bizim işte 1700 küsur devirler iş görür daha hızlısı daha tehlikeli...
Güçlü bir polisaj motoru ile bıçak parlatmak tam anlamıyla rus ruleti oynamaya benzer. 2 yıl 3 yıl bişey olmaz ancak 4ünçü yıl bıçağı kaptırırsınız keçeye, ya da 10 yıl sonra. Bundan sonrası tamamen şansınıza kalmış.
Bir örnek: güçlü ve hızlı polisaj motoru ile bıçak parlatma girişimlerinden birisi:

(kaynak:
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=696810) . Bu ustanın (Arthur Washburn) geçirdiği kazanın sonucunda sağ baş parmağı tamamen kopmuş, tekrar yerine dikilmesinin maliyeti 10bin dolar

)...